Megújuló erőforrások alkalmazása Jákotpusztán

TémakörKörnyezetvédelem és fenntartható fejlődés
Szervezet neveZagyva-Mente Környezet és Természetvédő Egyesület (Zagyva-Mente Enviroment- and Nature Conservation Association)
Levelezési címBercel
Telefon35/384-715, 30/318-6101
E-mailjakotpuszta@externet.hu
Honlapwww.hkve.org (megvalósítási hely honlapcíme: www.jakot.hu)
ProjektfelelősFüzér Zsolt
Projekt időszaka2009-06-30 ... 2010-05-30
Támogatás összege18214 EUR

Célok

Gyakorlatban bemutatható, ökológiai gazdaságban alkalmazásra kerülő "megújuló" energiatermelő rendszerek tervezése, kialakítása és üzemeltetése Jákotpusztán.
Az ismert (napelem, napkollektor, szélgenerátor), illetve még nem közismert (stirling-motor) megújuló energiatermelő eszközöket, olyan komplex működési rendszerben ismertetik meg a "bemutató gazdaságot" látogató tanulókkal, felnőttekkel, gazdálkodókkal, amely rendszer(ek), vagy azok egységei bárhol kivitelezhetőek. Cél, hogy a gazdaság villamosenergia felhasználását legalább 70 százalékkal arra a szintre csökkentsék, amely szint már alkalmas a működés zavartalan folytatására, a központi áramszolgáltató rendszerről történő teljes leválást követően is. Cél az ökoturisztikai fejlesztések során megnőtt energiaigény kielégítése is ebből a rendszerből.

 

Célcsoport

Jákotpuszta bemutató gazdaság látogatói, a Zagyva-mente természetvédő egyesület tagjai, illetve a Jákotpusztán hagyományosan megrendezésre kerülő események résztvevői, látogatói (össz: kb. 8 000 fő/év).
A hazai gépipari mikro- és kisvállalkozások is, melyek képessé válnának ilyen jellegű rendszerek legyártására.

 

Tevékenységek

back »