Hagyományos technológiák épített örökség megóvásához szakmai képzés sorozat / Professional trainings about the traditional techniques of built heritage protection

TémakörKulturális örökségvédelem
Szervezet neveMűemléki Kutatás és Kézművesség Hálózata Porta Speciosa Egyesület (Network on skill and crafts and on research of Hungarian architectural monuments Association Porta Speciosa)
Telefon06-1-322-8470; 06-20-428-5768
E-mailvizigy@gmai.com; konstantin.vukov@uni-corvinus.hu
Honlapwww.portaspeciosa.hu
ProjektfelelősVizi György
Projekt időszaka2008-10-01 ... 2009-09-30
Támogatás összege16080 EUR

blahh

A projekt célja

1. A hiánypótló örökség fenntartási-építészeti képzési programok magas színvonalú oktatás-technikai-műszaki hátterének biztosítása. Egy olyan korszerű terem létrehozása, ahol a kitűzött oktatás megvalósul.

2. A tanterem felújítása, korszerűsítése, oktatástechnikai eszközökkel való felszerelése, oktatástechnikai eszközök, nyomdatechnikai eszközök beszerzése, jegyzetkészítés beindítása megvalósul.

3. A projekt időtartama alatt szervezett továbbképzések esetében az új eszközök alkalmazása, az oktatás módszertani eszközeinek alkalmazásba vétele megtörténik.

 

A projekt célcsoportja

Közvetlen

Közvetett


Főbb tevékenységek

1. Terem felújítása, korszerűsítése: oktatástechnikai eszközökkel való felszerelése

2. Oktatási jegyzetek elkészítése

3. Tanfolyamszervezés

4. Előadók felkérése

5. Képzések lebonyolítása

6. Szakmai archívum és dokumentációs tár létrehozása

_____________________________________________________________________________________

A projekt átfogó célja egy oktatási központ létrehozása volt, ahol magas minőségű, az állagmegőrzés és karbantartás témakörével foglalkozó felkészítő tanfolyamokat lehet megszervezni.

Projekt ideje alatt az oktatási központot a partner szervezettel sikeresen felújították. A központban egy szakmai archívum és dokumentum gyűjteményt hoztak létre.

A támogatott és a partnerszervezet programja a célközönséget figyelembe véve hozzávetőleg 250 szakképző intézetet, tanárt, szakmai szervezetet, szakembereket stb. érintett.

A projekt eredményeként 160 tanár és szakember vett részt a képzéseken a következő témákban:
- Épületek felmérése - módszerek és alkalmazásaik.
- Épületek víz és nedvesség okozta kárai megszüntetésének technikái.
- Homlokzatok fejújítása és állagmegőrzése.
- Környezetbarát építészet stb.

A Magyar Építészeti Kamara akkreditálta a támogatott szervezet által kidolgozott tananyagot, amely által az egyesület lényeges szabályokat alkotott az OKJ rendszerben.

back »