Hírek

4 év 448 feladat - Meghívó a Norvég Civil Támogatási Alap zárókonferenciájára

A rendezvényt  2017. április 6-án és 7-én a budapesti Európai Ifjúsági Központban rendezik meg a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói: az Ökotárs, Autonómia, DemNet és Kárpátok alapítványok.

A kétnapos konferencia egy “magyar” és egy “nemzetközi” napból áll - előbbi kifejezetten a magyarországi program történetének és eredményeinek bemutatására összpontosít, míg utóbbi lehetőséget teremt a hazai és közép-európai szervezetek közötti tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

Beszámoló a januári érdekérvényesítő workshopról

A DemNet Alapítvány szervezésében 2016 őszén kezdődtek meg a 2 napos érdekérvényesítő workshop szervezési munkálatai. A workshop elsődleges célja volt, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektek jó gyakorlatain keresztül, érdekérvényesítő szakemberek segítségével a résztvevők megtanulják az érdekérvényesítés folyamatát, módszereit és a későbbiekben saját céljaik mentén is sikeres kampányokat, közösségi kezdeményezéseket bonyolítsanak le. 

HOGYAN HALLASSUK A HANGUNKAT? - Érdekérvényesítés workshop - Módosult határidővel várjuk a jelentkezéseket.

Elhiszed, hogy tudsz érdeket érvényesíteni ma Magyarországon új módszerekkel? Kiszolgáltatottnak érzed magad, talán félsz is attól, hogy lakóterületeden hallasd a hangod? Elhiszed, hogy az általad segített csoportok, személyek képesek lehetnek saját érdekeiket képviselni?

Ha szeretnél olyan szervezetek munkatársaival találkozni, akik sikeres érdekérvényesítő projekteket valósítottak meg, akkor még jelentkezhetsz.

Kattints a részletekért.

HOGYAN HALLASSUK A HANGUNKAT? – AVAGY HOGYAN KÉPVISELJÜK AZ ÉRDEKEINKET, MÁSOK ÉRDEKEIT

Egyre több alulról jövő civil kezdeményezés indul egy fontos társadalmi probléma, ügy megoldására. Ennek érdekében  formális vagy nem formális szerveződések érdekérvényesítő akciókat, kampányokat szerveznek a helyi közösségeikben vagy országos szinten, hogy felhívják a társadalom figyelmét az emberi alapvető jogokra.  A 2013-2016-os időszakban a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) is hozzájárult több ilyen érdekérvényesítő projekt megvalósulásához, de a jó gyakorlatok elterjedését és megerősödését elősegítendő, most szélesebb kör számára hirdetünk szakmai műhelymunkával egybekötött találkozót.

Módosult jelentkezési határidő: 2017. január 4.

Emberi jogi oktatás a gyakorlatban

A nemrég létrehozott „Példák a fiatalokkal és fiatalok által végzett emberi jogi oktatás gyakorlatából” című honlap különféle formában megvalósuló jó gyakorlatokat mutat be az emberi jogi oktatás területéről, melyek középpontjában a gyerekek és a fiatalok állnak. Az oldalt úgy tervezték, hogy inspirálja, illetve támogassa a látogatókat annak érdekében, hogy más csoportok, intézmények és szervezetek is alkalmazhassák ezeket a jó gyakorlatokat Európa-szerte és azon kívül is. Az itt közzétett gyakorlatok az Európa Tanács Ifjúsági Osztályának fiatalokat célzó emberi jogi oktatási programjának partnereitől származnak.

Állj ki ma az emberi jogokért!

December 10-én ünnepeljük az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának elfogadását, illetve annak 1949 óta elért eredményeit az egyenlőség, és a mindenkit megillető emberi méltóság eszméinek terén. Lehetőség ez arra is, hogy tovább népszerűsítsük és terjesszük az emberi jogok eszméit és a szolidaritást, különösen az olyan új és fejlődő területeken, mint az internet.

13x20x20 másodperc a gyűlölet ellen

A Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói 2016 őszén egy nemzetközi, több részből álló eseménysorozatot szerveztek a gyűlölet elleni fellépés (no hate) jegyében, amelynek része volt egy nyilvános Pecha Kucha Night Budapest október 27-én Toldi moziban. Célunk az volt, hogy a hallgatóság az esemény végére ízelítőt kapjon arról, hogy miféle eredmények születtek a NCTA többéves programja keretében, különösen a gyűlölet elleni fellépés, az elfogadás, a szolidaritás és a tolerancia terén. 

A videóverseny nyertesei

2016. október 27-én, "Az idegen szép - európai fellépés a gyűlölet ellen" című nemzetközi szeminárium keretében hirdették ki a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói a "Civil szemmel" videóverseny győzteseit. A díjakat Katharina Ramberg, a Norvég Királyi Nagykövetség első titkára adta át a nyerteseknek.

Meghívó: Pecha Kucha Night Budapest vol.52 Special Edition NCTA

A Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói 2016 őszén egy nemzetközi, több részből álló “gyűlölet-ellenes” (no hate) eseményt szerveznek. Az "Idegen szép" konferencia és "A Zóna" nyomozó játék mellett a rendezvénysorozat része egy nyilvános Pecha Kucha Night Budapest esemény 2016. október 27-én, a budapesti Toldi moziban. Az a cél, hogy a hallgatóság az esemény végére ízelítőt kapjon arról, hogy miféle eredmények születtek a több éves program keretében, különösen a gyűlölet elleni fellépés, az elfogadás, a szolidaritás és a tolerancia terén. A 20:20-kor kezdődő program során összesen tíz izgalmas előadást hallgathat meg a közönség a civil világ szakembereinek tolmácsolásában.

Mi van a szatyrunkban? – avagy hogyan működtessünk bevásárló közösséget

Műhelymunka és találkozó aktív, valamint leendő bevásárló közösségek számára.

Oldalak