Nyilvánosság és az eredmények kommunikációja

Nyilvánosság és az eredmények kommunikációja

​Támogatók logóinak letöltése

Fotó: Bihari Természetbarát Egyesület
Fotó: Bihari Természetbarát Egyesület

A támogatott projektek annál szélesebb körben hatnak, minél többen értesülnek róluk.  Kérjük, hogy a projekt megvalósítása során folyamatosan tartsák szem előtt ezt a szempontot is. A projekt eseményeit, eredményeit és az elkészült anyagokat  minél szélesebb körhöz juttassák el. Értelemszerűen elsősorban azokra a csatornákra kell fókuszálni, amelyekkel azok a célcsoportok érhetőek el, amelyek leginkább hasznosítani tudják az adott információkat, eredményeket.

A támogató (donor) országok és a lebonyolító alapítványok számára a fentieken kívül az is fontos, hogy a magyar közönség széles körben értesüljön a EGT/Norvég Alap létezéséről és így újabb csoportokat tudjon bevonni a pályázók körébe. Ezért is szükséges, hogy Önök is részt vállaljanak az Alap népszerűsítésében például a következőkkel:

  • a projekt során a nyilvánosságnak szánt anyagokon jelentessék meg (pl. nyomtatott vagy elektronikus kiadvány, új honlap, film stb.) tüntessék fel a Norvég Civil Támogatási Alap és a lebonyolító alapítványok logóit és linkjeit;
  • a logókat és linkeket saját honlapjaikon már a projekt indulásakor tüntessék fel;
  • nyilatkozataik, rendezvényeik során hívják fel a figyelmet a támogatóra, jelezve azt is, hogy a további kiírások nyomon követhetőek a norvegcivilalap.hu-n..

A logók közül kötelező feltüntetni az EEA Grants és Norway Grants logókat, illetve utalni kell az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatására (vagy egy mondattal vagy az EGT/NCTA logóval), illetve célszerű feltüntetni a www.norvegcivilalap.hu linket. Ajánlott feltüntetni a lebonyolító alapítványok logóit is.

A tájékoztatási és nyilvánossági szabályokról a  Projektvégrehajtási segédletben is olvashat de a pályázatáért felelős témagazda alapítvány munkatársai is szívesen segítenek!

Letölthető anyagok: