Lezárult a 2014 őszi kis és közepes felhívás első fordulójának beadása

2014. október 15. - A meghirdetett határidőben, este 6 órakor lezárult az NCTA 2014. szeptember 1-én meghirdetett, kis- és közepes projekt felhívás első fordulós pályázatainak beadása. Az összesen 978 (493 kis- és 485 közepes) véglegesített, beadott pályázat - a korábbi kiírások tapasztalatai alapján - ezúttal is kb. tízszeres túljelentkezést jelent. A hét terület között az alábbi a megoszlás:

Terület:

Kisprojektek

Közepes projektek

Összesen

A) emberi jogok és demokrácia

27 33 60

B) női jogok és esélyegyenlőség

32 36 68

C) szervezet- és közösségfejlesztés

118 126 244

D) ifjúsági- és gyermekügyek

97 77 174

E) környezetvédelem és fenntartható fejlődés

95 57 152

F) jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak

67 84 151

G) társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)

57 72 129

 

A lebonyolító (témagazda) alapítványok munkatársai egészen a beadás pillanatáig ügyeletet tartottak és segítettek a pályázóknak a felmerülő technikai és egyéb problémák megoldásában. A beadási határidő percéig jelzett, és esetlegesen nem megoldott technikai problémák miatt nem véglegesített pályázatok utólagos befogadásáról (vagy be nem fogadásáról) a lebonyolító alapítványok döntenek és írásban értesítenek minden érintettet.

​A beadás lezárása után megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését, aminek eredménye két héten belül várható. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban és az értékelési szabályzatban ismertetett szempontok szerint, amely a tervek szerint november végén zárul. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót e-mailen is értesítünk, a pályázatban megadott címen.

Figyelemmel az rendelkezésre álló teljes keretre és az egy pályázaton elnyerhető összeg nagyságára, a hét témakörben együttesen összesen mintegy 110-130 projekt támogatására lesz lehetőség (a második fordulót követően).

Köszönjük a pályázatokat és kérjük továbbra is kövessék figyelemmel a formai és tartalmi ellenőrzés szakaszait a pályázatbeadási rendszerben!