Eredményhirdetés – közepes és kisprojekt pályázatok, első forduló - 2014 ŐSZ

A Norvég Civil Támogatási Alap hét témakörének Bíráló Bizottságai 2014. november 21. és 27. között megtartott üléseiken hoztak döntést az október 15-ei határidővel benyújtott első fordulós pályázatok (projektötletek) továbbjutásáról, illetve elutasításáról. A nagyszámú, összesen 978 pályázat közül 948 bizonyult megfelelőnek a formai előszűrésen – közülük most 280 kap lehetőséget a részletes projektterv kidolgozására a második fordulóban, az alábbi megoszlásban:

Témakör

Közepes projektek (db)

Kisprojektek (db)

A. emberi jogok és demokrácia

14

20

B. női jogok és esélyegyenlőség

21

18

C. közösség- és szervezetfejlesztés

25

40

D. ifjúsági- és gyermekügyek

13

21

E. környezetvédelem és fenntartható fejlődés

11

30

F. jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak

14

19

G. társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)

15

19

 

A továbbjutó szervezetek és projektek listája az alábbi letölthető táblázatokban olvasható. Kérjük, hogy a táblázatok megtekintéshez kattintson az alábbi linkekre:

A 7 témakörben minden pályázatot legalább két, külső független szakértő pontozott és értékelt a pályázati felhívásban közzétett szempontrendszer szerint. Az értékelések alapján rangsorolt pályázatok továbbjutásáról minden témakörben háromfős Bíráló bizottságok döntöttek, amelyek két tagja „belső”, a lebonyolító alapítványok delegáltja, egy pedig felkért külső közreműködő volt. Az üléseken megfigyelőként részt vettek a támogató országok képviselői és a magyar kormány küldöttei is.

A továbbjutó pályázók az elkövetkező hetekben – a Bíráló bizottságok által megfogalmazott esetleges támogatási feltételeket is tartalmazó – írásos értesítést kapnak. A második fordulós on-line pályázati űrlap kitöltését azok, akik az értesítést megkapták, már 2014. november 29-től megkezdhetik – a pályázatok beadásának határideje 2015. január 19. este 6 óra lesz.

2014. decemberének első felében a lebonyolító alapítványok egynapos felkészítő műhelymunkákat szerveznek a továbbjutóknak több helyszínen a felhívás céljainak minél inkább megfelelő pályázatok kidolgozása érdekében. A lebonyolító alapítványok ezekre minden érintettnek egyénileg meghívót küldenek.

A most tovább nem jutott pályázók egyéni értesítést kapnak az elkövetkező hetek folyamán, amely tartalmazza elért pontszámaikat és az elutasítás indoklását is. A döntésekkel kapcsolatban további fellebbezési lehetőség nincs!