Ne mást okolj, inkább blogolj! – Blogger workshop a gyűlöletmentes kommunikációért

December 12-én és január 9-én közel 50 fő számára rendezett blogger workshopunkon érdeklődő civilek és állampolgárok ismerkedhettek meg a blogolás fő eszközeivel és szempontjaival. A résztvevők megvitattak számos kommunikációs és konfliktuskezelési kérdést, amelyekkel mindannyian szembesülünk, amikor hangot adunk a neten tényeknek és véleményeknek, és amikor másokat is be kívánunk vonni egy gyűlöletmentes, partneri kommunikációba.

Az állampolgári média eszközeinek köszönhetően már mindenki meg tudja fogalmazni azokat a tényeket, véleményeket, üzeneteket, amelyek a tömegmédia közléseiben nem jelennek meg megfelelő módon, hangsúllyal, részletességgel. Mindannyian szakértői vagyunk valaminek – egy közösség életének, egy szakmai szegmensnek vagy legalábbis a saját tapasztalatainknak, véleményünknek.  Ha a blog eszközével a társadalom szélesebb csoportjaihoz eljuttatjuk üzeneteinket, szerepet tudunk vállalni abban, hogy a rejtőzködő tények közismertté váljanak, hogy eltérő csoportok jobban megismerjék és megértsék egymást.

A műhelynap során több aktív blog (Átlátszó, A Város Mindenkié, Drogriporter) szerkesztőivel is eszmét cserélhettek a résztvevők. A főként interaktív, csoportos gyakorlatok mellett számos alapvető szerkesztési és tartalmi elvvel, technikai információval is megismerkedhettek a résztvevők, akik a nap végén saját blogbejegyzésüket is elkészíthették. Érdeklődve várjuk a születő blogokat, és későbbi bejegyzéseket.