Eredményhirdetés – tizenegyedik alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának tizenegyedik ülését február 9-én tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen tizenegy pályázat támogatásáról/elutasításáról döntött. A következő három pályázat nyert támogatást.

Szervezet neve Megye Pályázat címe Támogatási összeg (EUR)
Abigél Közhasznú Egyesület Nógrád Te adod az esélyt! - Ragyogj kéken Salgótarján! 2 236,75
Down Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg T21 kihívás - Játék előítéletek nélkül 4997,79
Partners Hungary Alapítvány Budapest Mellékhelyiség - ami nem mellékes 4 592,51

 

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét és aktuális problémákra hívják fel a figyelmet, embereket motiválnak az ezekkel kapcsolatos fellépésre, és hatékonyan járulnak hozzá a problémák megoldásához, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében. Előnyben részesülnek a minél változatosabb, egyebek között modern online eszközöket alkalmazó kezdeményezések és/vagy a más módon kreatív, innovatív megoldások, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Előnyt jelent továbbá, ha az akció/kampány széles célcsoportokat szólít meg üzenetével, illetve új célcsoportokat képes elérni. Pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja március első felében lesz, ahol a február végéig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.