Június 26. péntek

Nagyterem

Kerekasztal-beszélgetések, vetítések, előadások 

10.00

12.00

Az Esőemberek köztünk járnak MOHA – Tarr Hajnalka művészeti programvezető, AOSZ – Kővári Edit, Abigél, INOKA - Berek Anita
Kik azok az autisták? Fogyatékosok vagy zsenik?‑ Miért lesz valaki autista? Egyre többen vannak? Mit tanulhatunk tőlük, és hogy érdemes fejleszteni őket.

12.00

14.00

Mire jó az átláthatóság? K-monitor, Átlátszó - Becker András, Transparency, eDemokrácia Egyesület
Miért fontos az átláthatóság, mit tehetünk a korrupció ellen állampolgárként, civil szervezetként vagy éppen egy önkormányzat vezetőjeként?

14.00

16.00

Zöld energiák és környezeti jogok Energiaklub - Koritár Zsuzsa, EMLA – Kiss Csaba, Greenpeace – Perger András, ELTE - Lányi András
Mennyire lesz olcsó a paksi áram? És mikor fizetjük ki a valódi árát? Tényleg szükségünk van rá? Van alternatíva?

16.00

17.00

GyerekprogramBalatonakaliból jöttünk, híres mesterségünk címere: AI

Az Amnesty emberi jogi táborából érkező borsodi diákok előadással, kisfilmmel, diavetítéssel mutatják be munkájukat, és hogy milyennek látják ők a közös világunkat.

Színházi előadások, koncertek
17.00

20.00

GyerekprogramSziporkák – Romhányi József műveiből - Abakusz Műhely diákjainak előadása
Atyai Szózat - Guy Foissy szatírikus művét előadják a Cilinder Alapítvány művészei
Ljoba Jence dalai - szlovén hagyomány napjainkban

20.00

22.00
Parno Graszt koncert – az utánpótlás részvételével
22.00  Tilos DJ-k - Zeus, In:Form

Oslo terem

A műhelymunkákon való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ne felejtsen el időben regisztrálni!

10.00

12.00
Roma identitás és kultúra Az Uccu Alapítvány foglalkozása gyerekeknek. A program beteltGyerekprogram.
12.00

14.00
Tanulunk és beleszólunk! Állampolgári tanács a közösségi tanulásért és az érdekérvényesítő képesség javításáért a Cromo Alapítvány szervezésében. Regisztráció >>
14.00

16.00
Élmény tőlünk nektek - találd fel magad a telepen! Hogy tudsz élményt adni másoknak, miközben Te is jól érzed magad? Az Élményakadémia foglalkozása gyerekeknek. Regisztráció >> 
16.00

17.00
Legyél te a Bíró! Az Iskolakultúráért Egyesület interaktív bírósági tárgyalása felnőtteknek. Regisztráció >>
17.00

20.00
 Határtalan Ismerd meg azoknak a civileknek a munkáját, akik más országokban dolgoznak norvég támogatással!

Reykjavík terem

A műhelymunkákon való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ne felejtsen el időben regisztrálni!

10.00

12.00
GyerekprogramJátsszunk együtt a barátságos internetért! Mit tegyünk, ha zaklatnak az interneten? Hogyan válhat a web barátságos, biztonságos találkozóhellyé? A Televele Egyesület foglalkozása felső tagozatos diákoknak. A program betelt.
12.00

14.00
Van-e élet a pályázatokon túl? NIOK, Van Esély Alapítvány, Habitat for Humanity Magyarország, Dialóg Egyesület
Mire jó, és hogyan működik a közösségi forrásszerzés?
14.00

16.00
GyerekprogramMozdulj Te is! Az Abakusz Egyesület játékos gyermek-színjátszó tréningje. Regisztráció >> 
16.00

18.00
A rabszolgák köztünk járnak Az Anthropolis Egyesület foglalkozásán megismerhetik a résztvevők, hogy mit takar a modernkori rabszolgaság fogalma, milyen formái vannak, és hogy a becslések szerint jelenleg él a történelem legtöbb rabszolgája a Földön. Regisztráció >>
18.00

20.00
Illem-helyzet Partners Hungary foglalkozásán a résztvevők közösségi tervezésben vehetnek részt, illetve megismerik, hogy milyen higieniai kihívások vannak jelen a mai Magyarországon. Regisztráció >>

Vaduz terem

1 Bőröndbe zárt sötétség Gyerekprogram
Vakok és Gyengénlátók JNSZ megyei Egyesületének standján a látogatók játékos gyakorlatok során próbálhatják ki, milyen helyzetekkel szembesülnek vak társaik, illetve személyesen is megismerkedhetnek velük.
2 Minden Ember Unicum Gyerekprogram
Sérült emberek által készített tárgyakat, illetve a velük folyó munkát ismerhetik meg a látogatók az Emberi Hang Alapítvány standján.
3 Autistic Art Autista Gyerekprogram
fiatalok által készített művészeti alkotások, illetve ezek alapján létrejött dizájntermékek bizonyítják a Mosoly Otthon Alapítvány standján, hogy a sérültekkel folytatott munkának a művészetben és a mainstream dizájn világában is lehet helye.
4 A Hajdúság értékei Gyerekprogram
A Zöld Kör Egyesület vetítésekkel mutatja be a számos természeti értéket, az azokra leselkedő veszélyeket, illetve a lehetőségeket, amelyekkel egy önkéntes sokat tehet a környezetünkért.
5 Hajléktalan társasjáték 
A Menhely Alapítvány standján interaktív társasjáték keretében szembesülhetünk a hajléktalanok kihívásaival, jellemző élethelyzeteivel, illetve beszélgethetünk érintettekkel.
6 Autisták az ország minden pontján 
Az Autisták Országos Szövetsége és az Abigél Egyesület a szervezetek munkáját, az autista embereket érintő kezdeményezéseket mutatják be standjukon interaktív elemekkel.

Norvég piknik a Dürlin kertben

1 Találkozás a gyöngybagollyalGyerekprogram
 ritka madarat közelről is megismerhetjük a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány standján, ahol bagolyodút is készíthetnek az érdeklődők.
2 Kinyitni a világotGyerekprogram
​A Presidium Egyesület standján kézműves vásárral várja a látogatókat és bemutatja számukra a fogyatékos embereket segítő munkáját. A speciális tandemjük és kerekesszékes kerékpárjuk segítségével ép és fogyatékos emberek egyaránt kerékpározni is indulhatnak a Ligetben.
3 Nulla hulladék StandGyerekprogram
 Humusz Szövetség standján az érdeklődők megismerhetik, mennyi mindenre használható fel, amit szemétnek gondolunk, és saját maguk is készíthetnek redizájn tárgyakat
4 Szociopoly
A társasjáték keretében bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem a Humán Platform és a GYERE közös standján.
5 Közfoglalkoztatási akadálypálya
A Magyar Szegénységellenes Hálózat standján bárki kipróbálhatja, hogy milyen lenne közmunkásként (meg)élnie.
6 Környezeti Konfliktusok
Az EMLA standján a látogatók megismerhetik, milyen fő környezeti konfliktusok meghatározók napjainkban, és milyen jogaink vannak az ezekkel kapcsolatos fellépésre.
7 NÓRA a rengetegben életnagyságú társasjáték Gyerekprogram
 NÓRA-HÁLÓZAT élő társasjátékban mindenki NÓRA szerepébe bújva szembesülhet a kihívásokkal, amelyekkel egy kisgyerekes anya szembesül, amikor elindul a munka világába.
8

Felépülési Café
A Kék Pont Alapítvány standján egész napos szabad diskurzus lesz a Felépülés Bajnokai projekt szellemében. Adnak a testnek, léleknek és szellemnek egyaránt, shiatsu-masszázzsal és  krisnatudatú felépülők által kínált  finomságokkal fűszerezve.

9 Kóstolj bele közösségi kertünkbe! (péntek-szombat)  Gyerekprogram
A Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület közösségi kertjében nőtt terményekből készült finom falatok mellett megismerhetjük a közösségi kertészet csínját-bínját.
10 Roma vendégvárás (péntek-szombat) Gyerekprogram
A Hernád Völgye Egyesület halmaji roma asszonyai hagyományos ételekkel és beszélgetéssel várják a látogatókat. A standon roma asszonyok mellett egyedülálló anyákkal is találkozhatunk a Holdam Egyesületnek köszönhetően.
11 Ennyiből élünk! (péntek- szombat)
A közmunkások mindennapjait, túlélési praktikáit és mindennapi kenyerüket osztják meg velünk a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében.
12 Tekerjünk együtt! (péntek-szombat) Gyerekprogram
A Factory Arena standján nemes célokért és apró nyereményekért tekerhet bárki, aki arra jár.
13 Minden Zöld-Ség számít (péntek-szombat) Gyerekprogram
Vetítés, kézműves foglalkozás és kóstoló bizonyítja a Közös Pont Egyesület standján, hogy mennyi mindenre jó a közösségi kertészkedés.

Élőkönyvtár (büfé)

1 Ülj ide, ha szeretnél megismerni valaki mást! A hagyományos élőkönyvtár koncepcióval szemben a látogató nem „menüből” választ magának egy bizonyos csoporthoz tartozó embert, hanem a büfé mellett elkülönített asztalhoz leülve jelzi, hogy nyitott egy beszélgetésre, valakivel, akit nem ismer. Ezután egy másik ember – aki történetesen lehet hajléktalan, meleg, roma, volt fogvatartott, szexmunkás, fogyatékkal élő, zsidó vagy bárki – odaül hozzá, és beszélgetést kezd vele. Az „élőkönyv” bármikor felfedheti identitását, ez azonban mindkét félen múlik. A beszélgetés addig tart, amíg bármelyik fél azt nem mondja: „Köszönöm szépen, hogy beszélgettél velem.” Az élőkönyv és a beszélgetőpartnere egyaránt tartsák tiszteletben a másik véleményét, származását, ízlését. Mindkettejüknek joga van bármit kérdezni, és joguk van a kérdésre válaszolni, vagy passzolni a válaszadást. A lényeg, hogy a „könyv” és „olvasója” is testileg és lelkileg is sértetlenül folytathassák a fesztiválozást a beszélgetés után.

 

Médiapartnerek