Június 27., szombat

Nagyterem

Kerekasztal-beszélgetések, vetítések, előadások
10.00

12.00
Minek járunk iskolába? Uccu – László Flóra, Neo – Mányik Richárd, Melegség és megismerés – Kövesi Györgyi
Hogy viszonyulnak a diákok az eltérő kisebbségekhez? Az érintettekkel való találkozás, őszinte beszélgetés hogyan tudja növelni az ismereteiket és a nyitottságukat a másik felé?
12.00

14.00
Rácson innen és túl (Tévelygőkért Alapítvány, Add a kezed Egyesület munkatársai, volt fogvatartottak, családtagok, a BV és az intézményrendszer kapcsolódó munkatársai) Mit tehetnek a civilek azért, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek ne csak a fogvatartottak büntetését, hanem társadalmi visszailleszkedésüket is szolgálják? Hogy a szétszakított családok ne maradjanak kilátástalan helyzetben?
14.00

16.00
Az alkotás nem luxus (Gyerekszem Egyesület, Igazgyöngy Alapítvány, Zsonglőr Egyesület, Tánceánia, Baltazár Színház
Mennyiben lehet alkalmas eszköz a kreatív munka a sérülékeny csoportok fejlesztésére és megmutatkozására?
16.00

18.00
Mitől működik egy demonstráció? Humán Platform - Kalocsai Kinga, Rehab Critical Mass – Kiss Csaba, Surányi Judit, A Város Mindenkié
Mit lehet elérni a tüntetésekkel ma Magyarországon? Mire érdemes odafigyelni a demonstrációk, köztéri megmozdulások szervezésekor?

 

Színházi előadások, koncertek
18.00

20.00
A Csodatevő csikóhal meséi A Fiatal Képzőművészek Stúdiójának performansza a reprodukciós jogok témáját járja körül több oldalról, szatirikus elemekkel.
Rythm of Respect – a BAGázs-os diákok táncelőadása
 M&M együttes koncertje
20.00

21.00
Hallas a hangodat! - Dobos, bögrés felvonulással a Spiritusz Z-Drums művészeinek vezetésével ünnepeljük a civilek munkáját. A Ligeten át vonulunk a Hősök teréig és vissza - hozz egy bögrét, vagy bármit amivel zenélni tudsz!
21.00

23.00
Marge, colorStar
23.00 Tilos DJ-k - Clairvo, Szefi

Oslo terem

A műhelymunkákon való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ne felejtsen el időben regisztrálni!

10.00

12.00
GyerekprogramSzelíd szavakkal a gyűlölet ellen Mit tehetsz a neten terjengő gyűlölet ellen? A Reményt a Gyermekeknek Egyesület foglalkozása fiataloknak. Regisztráció 
12.00

14.00
Szaglássz a közpénzek után! Az Átlátszó és az Asimov Alapítvány oknyomozó újságírási foglalkozása fiataloknak. Regisztráció
14.00

16.00
Tőlünk Nektek, légy te a változás maga! Az Élményakadémia interaktív beszámolóján megtudhatjuk, hogyan álmodott és valósított meg négy napos önkéntes akciót 20 hátrányos helyzetű telepi fiatal, akik a nehéz körülményeik ellenére is képesek adni és segíteni másoknak.
16.00

18.00
A talajtól a parajig Gellért Miklós a SZIKE Egyesülettől tart interaktív előadást az komposztálásról és az ökogazdálkodásról.
18.00

20.00
Norvég szemmel Válogatás az NCTA-s civil szervezetek által készített videókról, melyekben saját munkájukat, és a környezetükben tapasztalható nehézségeket, örömöket mutatják meg.

Reykjavík terem

A műhelymunkákon való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ne felejtsen el időben regisztrálni!

10.00

12.00
Mit jelent a GYBCS, hogyan követjük el, hogyan leszünk áldozatai? Az Amnesty foglalkozásán résztvevők közösen keresnek választ arra, hogy hogyan reagálhatunk megfelelően a gyűlölet-bűncselekményekre. Regisztráció >>
12.00

14.00
Teljes élet betegként? Williams Szindróma Társaság, Rett Szindróma Alapítvány, Transzplantációs Alapítvány
Hogyan lehet ritka betegként, illetve szervátültetés után teljes életet élni? Miben, hogyan tudják segíteni a civil szervezetek az érintetteket?
14.00

16.00
Kik azok a hajléktalanok? A Menhely Alapítvány foglalkozásán érintettek és szakemberek részvételével ismerhetik meg a résztvevők a hajléktalanok élethelyzeteit, kihívásait, lehetőségeit. Regisztráció >>
16.00

18.00
Nők, akik vállaltak A MaVan Alapítvány programján vállalkozónők beszélgetnek arról, hogy milyen ötletek, lehetőségek és nehézségek miatt/ellenére tudtak sikeres vállalkozóvá válni a mai Magyarországon.
18.00

20.00
Videó a valóságról A TASZ közelmúltban készült videó válogatása számos emberi joggal kapcsolatos problémára, és állampolgári felelősségünkre hívja fel a figyelmet: ami megtörténik körülöttünk, azt rögzíthetjük, és megmutathatjuk a nagyvilágnak.

Vaduz terem

1 GyerekprogramSzervátültetés életet ment! Kiállítás, érintettekkel való beszélgetés, és közös kreatív munka által kerülhetünk közelebb a szervátültetett gyerekekhez és családjaikhoz a Transzplantációs Alapítvány standján. 
2 GyerekprogramIgazgyöngyök a roma telepen Gyerekrajzok, kreatív termékek, beszélgetések és közös játék mutatják be az Igazgyöngy Alapítvány fejlesztő munkáját és az érintettek színes világát. 
3

Szabadság, egyenlőség, párkapcsolat A Drogprevenciós Munkacsoport kiállítása a prostitúció és a párkapcsolati bántalmazás ábrázolásán keresztül mutatja be a rejtőzködő probléma több oldalát.

4 Társas Tér Az idősek és fogyatékosok egymásra találását segítő tárkereső oldal bemutatásával, nevető jógával és jövőképmontázzsal várja a látogatókat a Délután Alapítvány.
5

Jogod van hozzá! Az emberi jogokkal kapcsolatos kihívásokat ismerhetjük és vitathatjuk meg az Amnesty standján.

6 GyerekprogramVakbarát üzlet Milyen lehet vakként vásárolni? Mitől lehet egy üzlet vakbarát? Játékok és beszélgetések révén juthatunk közelebb a látássérültek világához a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének standján. 
7 Szexmunkás realitások A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének kiállításán az érintettek igazi arcát, mindennapjait ismerhetjük meg.

Norvég piknik a dürlin kertben

1 Kóstolj bele közösségi kertünkbe! (péntek-szombat)  Gyerekprogram
A Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület közösségi kertjében nőtt terményekből készült finom falatok mellett megismerhetjük a közösségi kertészet csínját-bínját.
2 Roma vendégvárás (péntek-szombat) Gyerekprogram
A Hernád Völgye Egyesület halmaji roma asszonyai hagyományos ételekkel és beszélgetéssel várják a látogatókat. A standon roma asszonyok mellett egyedülálló anyákkal is találkozhatunk a Holdam Egyesületnek köszönhetően.
3 Ennyiből élünk! (péntek- szombat)
A közmunkások mindennapjait, túlélési praktikáit és mindennapi kenyerüket osztják meg velünk a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében.
4 Tekerjünk együtt! (péntek-szombat) Gyerekprogram
A Factory Arena standján nemes célokért és apró nyereményekért tekerhet bárki, aki arra jár.
5 Minden Zöld-Ség számít (péntek-szombat) Gyerekprogram
Vetítés, kézműves foglalkozás és kóstoló bizonyítja a Közös Pont Egyesület standján, hogy mennyi mindenre jó a közösségi kertészkedés.
6 Bagi asszonyok receptjeiGyerekprogram
A BAGázs Egyesület várja a látogatókat roma asszonyok főztjére és tereferére bemutatva komplex közösségfejlesztő munkájukat.
7 Kutyás terápia testközelből Gyerekprogram
Játékos foglalkozások és terápiás kutyák várnak minden korosztályt a Kékcsillag Egyesület standján.
8 Interaktív műhely Gyerekprogram
Az érdeklődők kipróbálhatják a 3D modellezést és nyomtatást, agyagozást valamint megismerhetik az INOKA autistákkal folytatott munkáját és magukat a termékeket is megtekinthetik.
9 Védd a forrásokat!Gyerekprogram
A Gyermekekkel a Természetért Egyesület játékokkal várja a gyerekeket, melyek során a forrásvizek fontosságát ismerhetik meg.
10 Retextiland
Régi ruhákból készíthetnek új fonalakat a résztvevők és megcsodálhatják a Retextil Alapítvány termékeit. A nap során létrejövő termékek egyrészt hazavihetőek, másrészt egy közös performansz során válhatnak teljessé.
11 Légy látható! Gyerekprogram
A Magyar Közlekedési Klub és kecskeméti Forradalom Utcai Óvoda óvodapedagógusai segítségével bárki elkészítheti láthatósági kiegészítőjét!
12

Légy a TASZ Vendége! A jogvédő szervezet és civil partnerei vega lecsóval és beszélgetéssel várják a látogatókat

Élőkönyvtár (büfé)

1 Ülj ide, ha szeretnél megismerni valaki mást! A hagyományos élőkönyvtár koncepcióval szemben a látogató nem „menüből” választ magának egy bizonyos csoporthoz tartozó embert, hanem a büfé mellett elkülönített asztalhoz leülve jelzi, hogy nyitott egy beszélgetésre, valakivel, akit nem ismer. Ezután egy másik ember – aki történetesen lehet hajléktalan, meleg, roma, volt fogvatartott, szexmunkás, fogyatékkal élő, zsidó vagy bárki – odaül hozzá, és beszélgetést kezd vele. Az „élőkönyv” bármikor felfedheti identitását, ez azonban mindkét félen múlik. A beszélgetés addig tart, amíg bármelyik fél azt nem mondja: „Köszönöm szépen, hogy beszélgettél velem.” Az élőkönyv és a beszélgetőpartnere egyaránt tartsák tiszteletben a másik véleményét, származását, ízlését. Mindkettejüknek joga van bármit kérdezni, és joguk van a kérdésre válaszolni, vagy passzolni a válaszadást. A lényeg, hogy a „könyv” és „olvasója” is testileg és lelkileg is sértetlenül folytathassák a fesztiválozást a beszélgetés után.

 

Médiapartnerek