EREDMÉNYHIRDETÉS – 17. ALKALOMMAL DÖNTÖTT A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG AKCIÓPÁLYÁZATOKRÓL

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának tizenhetedik ülését augusztus 1-én tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen 13 darab pályázatról döntött. A következő három pályázat nyert támogatást.


Szervezet neve
Megye Pályázat címe Támogatási összeg (EUR)
Kreativ Mozaik Alapítvány a Szociálisan Rászoulókért Bács-Kiskun "Én is más vagyok, Te is más vagy" - Interaktív kiállítás 4948,4
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület Budapest Velkám Májgrentsz! 4916,39
Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete Budapest Rabszolgamunka a magyarországi mezőgazdaságban 4916,39
 

 

A támogatott pályázók e-mailben kapnak értesítést az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben. 

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek illeszkednek a pályázati felhívás céljaihoz. Az akciópályázat célja kampányok, közös mozgósító és érdekérvényesítő fellépések (alkalmi koalíciók) szervezésének és lebonyolításának támogatása. Kampány alatt egy konkrét cél elérése érdekében végzett rövid időtartamú, intenzív, erőteljes kommunikációval bíró, széles célcsoportokat elérő, a médiát tudatosan használó, megtervezett tevékenységeket értünk. Mozgósító és érdekérvényesítő tevékenységnek minősül minden olyan alulról szerveződő kezdeményezés, amely a nagyközönséget bevonva konkrét lépéseket tesz – például petíciók indításával, demonstráció szervezésével – egy, a kiírás céljainak megfelelő társadalmi ügy megoldása érdekében valamilyen konkrét, aktuális és reálisan teljesíthető cél elérésére. A támogatható ügyek témája kizárólag az NCTA horizontális szempontjainak valamelyike (vagy közülük több) lehet.

A következő Bíráló bizottsági ülés időpontja a tervek szerint szeptember 17-én lesz, ahol a szeptember 2-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.