Eredményhirdetés – 20. alkalommal döntött a Bíráló Bizottság az akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának huszadik ülését november 20-án tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen 25 darab pályázatról döntött. Ezúttal öt pályázat nyert támogatást.

Szervezet neve

Megye

Pályázat címe

Támogatási összeg (EUR)

Hallatlan Alapítvány

Budapest

Pályázat a hallássérültek társadalmi egyenlőségéért

7 826,81

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Budapest

Tanulószoba

9 684,35

Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége

Budapest

Jól áll neked a tolerancia! Divattal a ritka betegek kirekesztettsége ellen

9 988,32

Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete

Békés

"BÉKÉS VAK-LÁRMA" - együtt a vak és az ép az esélyegyenlőségért

8 057,26

Szépírók Társasága Egyesület

Budapest

Írás és szolidaritás - generációk párbeszéde

9 700,88

A támogatott pályázók e-mailben kapnak értesítést az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek illeszkednek a pályázati felhívás céljaihoz. Az akciópályázat célja kampányok, közös mozgósító és érdekérvényesítő fellépések (alkalmi koalíciók) szervezésének és lebonyolításának támogatása. Kampány alatt egy konkrét cél elérése érdekében végzett rövid időtartamú, intenzív, erőteljes kommunikációval bíró, széles célcsoportokat elérő, a médiát tudatosan használó, megtervezett tevékenységeket értünk. Mozgósító és érdekérvényesítő tevékenységnek minősül minden olyan alulról szerveződő kezdeményezés, amely a nagyközönséget bevonva konkrét lépéseket tesz – például petíciók indításával, demonstráció szervezésével – egy, a kiírás céljainak megfelelő társadalmi ügy megoldása érdekében valamilyen konkrét, aktuális és reálisan teljesíthető cél elérésére. A támogatható ügyek témája kizárólag az NCTA horizontális szempontjainak valamelyike (vagy közülük több) lehet.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint december 21-én lesz, ahol a december 7-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.