Lezárult a makroprojekt felhívás első fordulója

A meghirdetett határidőben március 29-én este 6 órakor lezártuk a makroprojekt pályázatok on-line beadó felületét. Viszonylag eseménytelen pályázati hajrá után eddig az időpontig összesen 310 véglegesített, beadott pályázatot rögzített a rendszer, a két témakör között az alábbi megoszlásban:

I. témakör (jog- és érdekérvényesítés): 105 db

II témakör (szervezet- és közösségfejlesztés): 205 db.

A lebonyolító (témagazda) alapítványok munkatársai a húsvét utáni héten megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban és az értékelési szabályzatban ismertetett szempontok szerint, amely várhatóan május második hetében zárul. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót e-mailen is értesítünk, a pályázatban megadott címen.

Figyelemmel a makroprojektekre rendelkezésre álló teljes keret és az egy pályázaton elnyerhető összeg nagyságára, a két témakörben a második forduló után együttesen összesen 30-35 projekt támogatására lesz lehetőség.