Lezárult a kisprojekt pályázatok beadása

Április 29-én, a meghirdetett határidőben este 6 órakor lezártuk a kisprojekt pályázatok on-line beadó felületét. Eddig az időponti összesen 1029 véglegesített, beadott pályázatot rögzített a rendszer, a hét témakör között az alábbi megoszlásban:

  • emberi jogok és demokrácia:  37;
  • női jogok és esélyegyenlőség: 36;
  • szervezet- és közösségfejlesztés: 236;
  • ifjúsági- és gyermekügyek: 203;
  • környezetvédelem és fenntartható fejlődés: 232;
  • jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak: 170;
  • társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció): 115.

A lebonyolító (témagazda) alapítványok munkatársai egészen a beadás pillanatáig ügyeletet tartottak és segítettek a pályázóknak a felmerülő technikai és egyéb problémák megoldásában. A beadási határidő percéig jelzett, és esetlegesen nem megoldott technikai problémák miatt nem véglegesített pályázatok utólagos befogadásáról (vagy be nem fogadásáról) a lebonyolító alapítványok április 30-án döntenek.

A beadás lezárását követően pedig a következő napokban megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését, aminek eredménye kb. két hét múlva várható. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban és az értékelési szabályzatban ismertetett szempontok szerint, amely várhatóan július első feléb zárul. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót e-mailen is értesítünk, a pályázatban megadott címen.

Figyelemmel a kisprojektekre rendelkezésre álló teljes keret és az egy pályázaton elnyerhető összeg nagyságára, a hét témakörben együttesen összesen kb. 120 projekt támogatására lesz lehetőség.

Cimkék: