LEZÁRULT AZ ÖSZTÖNDÍJAS PÁLYÁZATOK BEADÁSA

2013. május 6-án, 18.00 órakor lezártuk az ösztöndíj-pályázatok on-line beadó felületét. A határidőig összesen 15 darab véglegesített pályázatot regisztráltunk a rendszerben.

A lebonyolító (témagazda) alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány munkatársai egészen a beadás pillanatáig ügyeletet tartottak és segítettek a pályázóknak a felmerülő technikai és egyéb problémák megoldásában. A beadási határidő percéig jelzett, és esetlegesen nem megoldott technikai problémák miatt nem véglegesített pályázatok utólagos befogadásáról (vagy be nem fogadásáról) a lebonyolító alapítványok 2013. május 14-ig döntenek.

A beadás lezárását követően pedig a következő napokban megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését, aminek eredménye kb. két hét múlva várható. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban ismertetett szempontok szerint, amely várhatóan június közepén zárul le. Ezzel párhuzamosan pedig elindulnak a már lepontozott pályázatok esetében a kiutazó személyekkel a személyes interjúk, a végső eredmények pedig június legvégére/július elejére várhatóak. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót e-mailen is értesítünk, a pályázatban megadott címen.

Figyelemmel az ösztöndíj-pályázatokra rendelkezésre álló teljes keret és az egy pályázaton elnyerhető összeg nagyságára, továbbá a kiutazási célpont földrajzi elhelyezkedésére és a külföldön eltöltendő idő hosszára, összesen kb. 15 darab gyakornoki tanulmányút támogatására nyílik lehetőség.