Soha többé! Európai Akciónap a fasizmus és az antiszemitizmus ellen – November 9.

A gyűlölet Európa-szerte terjed. Csak egy fél évszázad telt el azóta, hogy Európa legyőzte a fasizmust, és ma szinte minden országban ismét kezdenek formát ölteni extrém nacionalista, populista, autoritárius törekvések. A politikusok és a média rendszeresen alkalmazzák a gyűlöletbeszédet figyelemkeltésre és hatalmuk építésére. A gazdasági helyzet miatt sok ember lesz sebezhető és válik könnyen mások gyűlöletének célpontjává, akit okolni lehet a sikertelenség és a nyomor miatt.

A No Hate Speech Mozgalom a gyűlöletbeszéd ellen felhívja minden követőjét, hogy lépjenek fel a neonáci, fasiszta vagy diszkriminatív mozgalmak minden formája ellen, lépjenek fel az emberi jogokért online és offline egész Európában.

SOHA TÖBBÉ fasizmust! SOHA TÖBBÉ!

Alább olvashatók azok az akciók, megmozdulások, amelyeket a NO Hate Speech Mozgalom javasol 2013. november 9-re.

  1. akció:Jelents neonáci csoportok és extrém politikai mozgalmak által elkövetett gyűlöletbeszéd eseteket  a Hate Speech Watch-on. Azonline activisták kiválasztanak közülük olyanokat, amelyekkel kapcsolatban felhívják a szélesebb nyilvánosságot és a nemzeti kampánybizottságok tagjait hogy tegyenek lépéseket.
  2. akció: Írd alá a petíciót, hogy június 22-e a Gyűlöletbeszéd áldozatainak európai napja legyen – a 2011-es, a norvégiai Utoyában és Oslóban elkövetett mészárlás emlékére.  
  3. akció: Készíts saját No Hate Speech Kártyát a fotóddal a No Hate Speech platform új kártyakészítő alkalmazásával, oszd meg ezt barátaiddal és kapcsolati hálóddal a  Facebookon, a Twitteren vagy a Pinteresten.
  4. akció: Csatlakozz az online flashmobhoz  a fasizmus és az antiszemitizmus ellen november 9-én, 14.30-kor.   Válaszz a három No Hate Üzenet közül and küldjétek el e-mailben vagy osszátok meg a Facebookon november 9-én, 14.30-kor. Mindannyian együtt felrázzuk Európát!
  5. akció: Nézd meg az élő online vitát  a napjainkban Európában jelen lévő  fasizmusról és az antiszemitizmusról november 9-én 20.00 órakor (CET), a szakértők és politikusok részvételével megvalósuló vitára az Európai No Hate Speech Konferencián kerül sor, Strasbourgban.
  6. akció: Csatlakozz a No Hate Speech Movement platform Discussion Forumában november 8-án 19.00-21.00 (CET) között szervezett online vitához arról, hogyan küzdhető le az Európában erősődő fasizmus és antiszemitizmus.

Az akciónap eseménye a Facebook-on
Az akciónap videója
www.nohatespeechmozgalom.hu:a magyar No Hate Speech Mozgalom új weboldala   (nov. 7-től él!)