Eredményhirdetés – Első alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának első ülését február 17-én rendezte meg a lebonyolító Ökotárs Alapítvány. A pályázat decemberi meghirdetése óta január végéig eltelt időszakban 65 projektötlet érkezett be, amelyek közül 24-et ítéltek megfelelőnek és engedtek tovább az alapítvány munkatársai. Az első ülésen hat véglegesített pályázatról születhetett döntés, melyek között volt olyan, amelynek aktualitása miatt indokolt volt az ülés tervezettnél (március 6.) két és fél héttel korábbi megtartása. 

Szervezet neve Megye Pályázat címe Támogatási összeg
(EUR)
Segítség az Élethez Alapítvány

Pest

Úton az Életért 2014 4 437,56
Roma Sajtóközpont Budapest Nincs rajtuk kalap! 4 733,85

 

A Bíráló bizottság ülésén a tagok (3 fő) az értékelőkkel közösen tekintették át a pályázatokat. Megfigyelőként részt vett az ülésen a Norvég Királyi Nagykövetség valamint a magyar kormány (mint nemzeti kapcsolattartó) képviselője is. A bizottság tagjai és az értékelők részletesen megtárgyalták a pályázatokat, és ennek eredményeként alakult ki a végső döntés, mellyel szemben fellebbezésnek helye nincs.

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket vártunk és várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét (jól körülírható, aktuális/akut) társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és eredményesen lépnek fel azok megoldása, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében, lehetőleg minél változatosabb, egyebek között modern online eszközökkel és/vagy más módon kreatív, innovatív megoldásokkal, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a terveknek megfelelően március 6. lesz.