Lezárult a második pályázati felhívás beadási határideje

2014. február 27-én, a meghirdetett határidőben este 6 órakor lezárult az NCTA második, kis- és közepes projekt felhívására érkező első fordulós pályázatok beadása. Eddig az időpontig összesen 1731 véglegesített, beadott pályázatot rögzített a rendszer, ezek közül 898 kis-, 833 pedig közepes közepes projekt. A hét terület között az alábbi a megoszlás:

Terület:

Kisprojektek

Közepes projektek

Összesen

A) emberi jogok és demokrácia

40

56

96

B) női jogok és esélyegyenlőség

37

35

72

C) szervezet- és közösségfejlesztés

278

240

518

D) ifjúsági- és gyermekügyek

192

141

333

E) környezetvédelem és fenntartható fejlődés

160

131

291

F) jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak

120

121

241

G) társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)

71

109

180

A lebonyolító (témagazda) alapítványok munkatársai egészen a beadás pillanatáig ügyeletet tartottak és segítettek a pályázóknak a felmerülő technikai és egyéb problémák megoldásában. A beadási határidő percéig jelzett, és esetlegesen nem megoldott technikai problémák miatt nem véglegesített pályázatok utólagos befogadásáról (vagy be nem fogadásáról) a lebonyolító alapítványok döntenek.

A beadás lezárását követően pedig a következő napokban megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését, aminek eredménye kb. két hét múlva várható. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban és az értékelési szabályzatban ismertetett szempontok szerint, amely a tervek szerint április közepén zárul. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót e-mailen is értesítünk, a pályázatban megadott címen.

Figyelemmel az rendelkezésre álló teljes keretre és az egy pályázaton elnyerhető összeg nagyságára, a hét témakörben együttesen összesen mintegy 130 projekt támogatására lesz lehetőség.