Eredményhirdetés – harmadik alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának harmadik ülését április 3-án tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen a február 20. és március 21. között beérkezett 15 darab pályázat támogatásáról döntött. A következő három pályázat nyert támogatást:

Szervezet neve Megye Pályázat címe Támgatás (EUR)
Káva Kulturális Műhely Egyesület Budapest Szobor - színházi nevelés az emlékezet színtereinek és technikáinak megújítása szolgálatában 4 989
Via Viridis Egyesület Pest Csak megyünk, mint a bírák 3 406
Zöld Fiatalok Egyesület Budapest Screaming for Change - A kirekesztés és gyűlöletbeszéd elleni zenei kampány 3 573

 

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben. Van lehetőség továbbá arra is, hogy az ősszel várható kis és közepes kiírásra jelentkezzenek az átdolgozott projekttervekkel.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét (jól körülírható, aktuális/akut) társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és eredményesen lépnek fel azok megoldása, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében, lehetőleg minél változatosabb, egyebek között modern online eszközökkel és/vagy más módon kreatív, innovatív megoldásokkal, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint május 8-án lesz, ahol várhatóan az április 25-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.