Eredményhirdetés – közepes és kisprojekt pályázatok, első forduló

Eredményhirdetés – közepes és kisprojekt pályázatok, első forduló

A Norvég Civil Támogatási Alap hét témakörének Bíráló Bizottságai 2014. április 9. és 17 között megtartott üléseiken hoztak döntést a február 27-i határidővel benyújtott első fordulós pályázatok (projektötletek) továbbjutásáról illetve elutasításáról. A rekordszámú, összesen 1731 pályázat közül 1554 bizonyult megfelelőnek a formai előszűrésen – közülük most 289 kap lehetőséget a részletes projektterv kidolgozására a második fordulóban, az alábbi megoszlásban:

Témakör

Közepes projektek

Kisprojektek (db)

A. emberi jogok és demokrácia

21

15

B. női jogok és esélyegyenlőség

10

11

C. közösség- és szervezetfejlesztés

14

39

D. ifjúsági- és gyermekügyek

21

34

E. környezetvédelem és fenntartható fejlődés

9

24

F. jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak

13

34

G. társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)

17

27

A továbbjutó szervezetek és projektek listája az alábbi letölthető táblázatokban olvasható. Kérjük, hogy a táblázatok megtekintéshez kattintson az alábbi linkekre:

A 7 témakörben minden pályázatot legalább két, külső független szakértő pontozott és értékelt a pályázati felhívásban közzétett szempontrendszer szerint. Az értékelések alapján rangsorolt pályázatok továbbjutásáról minden témakörben háromfős Bíráló bizottságok döntöttek, amelyek két tagja „belső”, a lebonyolító alapítványok delegáltja, egy pedig felkért külső közreműködő volt. Az üléseken megfigyelőként részt vettek a támogató országok képviselői és a magyar kormány küldötte is, akik elégedetten nyilatkoztak a pártatlan eljárásrendről és a magas szakmai színvonalon végzett munkáról.

A továbbjutó pályázók húsvét (illetve az értesítő elektronikus levél kézhez vétele) után kezdhetik meg a második fordulós on-line pályázati űrlap kitöltését – a pályázatok beadásának határideje 2014. június 2. este 6 óra lesz. Április végén és május elején a lebonyolító alapítványok egynapos felkészítő műhelymunkákat szerveznek a továbbjutóknak több helyszínen a felhívás céljainak minél inkább megfelelő pályázatok kidolgozása érdekében. A lebonyolító alapítványok ezekre minden érintettnek egyénileg meghívót küldenek.

A most tovább nem jutott pályázók egyéni értesítést kapnak az elkövetkező három hét folyamán, amely tartalmazza elért pontszámaikat és az elutasítás indoklását is. A döntésekkel kapcsolatban további fellebbezési lehetőség nincs, de mindenki előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy továbbfejlesztett projekttervét a várhatóan ősz elején megjelenő, harmadik pályázati felhívásra benyújtsa!