Eredményhirdetés – negyedik alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának negyedik ülését május 8-án tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen 12 darab pályázat támogatásáról döntött. A következő két pályázat nyert támogatást:

Szervezet neve Megye Pályázat címe

Megítélt támogatás (EUR)

Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány

Budapest

Roma vagyok, nem életforma! 1 461,82
Friss Gondolat Egyesület (FriGo) Debrecen Stop a homofób gyűlöletbeszédre! 4 454,59

 

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak a későbbiekben. Van lehetőség továbbá arra is, hogy az ősszel várható kis és közepes kiírásra jelentkezzenek az átdolgozott projekttervekkel.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét (jól körülírható, aktuális/akut) társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és eredményesen lépnek fel azok megoldása, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében, lehetőleg minél változatosabb, egyebek között modern online eszközökkel és/vagy más módon kreatív, innovatív megoldásokkal, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint június 5-én lesz, ahol várhatóan a május 23-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.