LEZÁRULT A KIS ÉS KÖZEPES FELHÍVÁS MÁSODIK FORDULÓJÁNAK BEADÁSA

2014. június 2-án, a meghirdetett határidőben este 6 órakor lezárult az NCTA második, kis- és közepes projekt felhívására érkező második fordulós pályázatok beadása. Eddig az időpontig összesen 247 véglegesített, beadott pályázatot rögzített a rendszer, ezek közül 157 kis-, 90 pedig közepes projekt. A hét terület között az alábbi a megoszlás:

Terület Kisprojektek Közepes projektek Összesen
A) emberi jogok és demokrácia 10 20 30
B) női jogok és esélyegyenlőség 10 9 19
C) szervezet- és közösségfejlesztés 32 12 44
D) ifjúsági- és gyermekügyek 32 18 50
E) környezetvédelem és fenntartható fejlődés 19 5 24
F) jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak 31 12 43
G) társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció) 23 14 37
Összesen 157 90 247

 

A lebonyolító (témagazda) alapítványok munkatársai egészen a beadás pillanatáig ügyeletet tartottak és segítettek a pályázóknak a felmerülő technikai és egyéb problémák megoldásában. A beadási határidő percéig jelzett, és esetlegesen nem megoldott technikai problémák miatt nem véglegesített pályázatok utólagos befogadásáról (vagy be nem fogadásáról) a lebonyolító alapítványok döntenek.

A beadás lezárását követően pedig a következő napokban megkezdik a beérkezett pályázatok formai előszűrését, aminek eredménye kb. két hét múlva várható. A formai okok miatt kizárt pályázatok az eredményről értesítést kapnak, kérdéses esetekben pedig szükség szerint tisztázó kérdéseket teszünk fel.

A formai előszűrés zárását követően kezdődik a pályázatok tartalmi értékelése, külső szakértők bevonásával, a pályázati felhívásban és az értékelési szabályzatban ismertetett szempontok szerint, amely a tervek szerint július közepén zárul. Az eredményt közzétesszük itt a honlapon, és minden pályázót értesítünk a döntés eredményéről.