Eredményhirdetés – hatodik alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának hatodik ülését július 3-án tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen három pályázat támogatásáról/elutasításáról döntött. Az ülésen megfigyelőként részt vett a Norvég Királyság Nagykövetségének és - a magyar állam részéről - az Emberi Erőforrások Minisztériumának egy-egy képviselője is. A következő két pályázat nyert támogatást:

Szervezet neve Megye Pályázat címe Támogatási összeg (EUR)
AndeJekh-Egyben Alapítvány Budapest PAPLAMENT 4 917,75
Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub Borsod-Abaúj-Zemplén Tekerjünk Együtt 3 994,82

 

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázó az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapja meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezet – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhat a későbbiekben. Van lehetőség továbbá arra is, hogy az ősszel várható kis és közepes kiírásra jelentkezzen az átdolgozott projekttervekkel.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét (jól körülírható, aktuális/akut) társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és eredményesen lépnek fel azok megoldása, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében, lehetőleg minél változatosabb, egyebek között modern online eszközökkel és/vagy más módon kreatív, innovatív megoldásokkal, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint szeptember 4-én lesz, ahol várhatóan az augusztus 22-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.