Eredményhirdetés – hetedik alkalommal döntött a Bíráló Bizottság akciópályázatokról

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának hetedik ülését szeptember 4-én tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány, amelyen tizenegy pályázat támogatásáról/elutasításáról döntött. A következő három pályázat nyert támogatást.

Szervezet neve Megye Pályázat címe Támogatási összeg (EUR)
Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány Budapest Gyermekálmok háza - feketén-fehéren 4 968,84
Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Baba és emberbarát városért! 3 095,73
Társaság a Szabadságjogokért Budapest „Te szavazatod = Én szavazatom / 2” 4 975,72

 

A támogatott pályázók e-mailben egyéni értesítést kapnak az eredményről, amely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázó az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapja meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezet – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhat a későbbiekben. Van lehetőség továbbá arra is, hogy az ősszel várható kis és közepes kiírásra jelentkezzen az átdolgozott projekttervekkel.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek konkrét és aktuális problémákra hívják fel a figyelmet, embereket motiválnak az ezekkel kapcsolatos fellépésre, és hatékonyan járulnak hozzá a problémák megoldásához, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében. Előnyben részesülnek a minél változatosabb, egyebek között modern online eszközöket alkalmazó kezdeményezések és/vagy a más módon kreatív, innovatív megoldások, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Előnyt jelent továbbá, ha az akció/kampány széles célcsoportokat szólít meg üzenetével, illetve új célcsoportokat képes elérni. Pályázatokat a jövő év végéig folyamatosan lehet beadni.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint október 7-én lesz, ahol várhatóan a szeptember 22-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.