Támogatott projektek

Projekt címe Közösségi tervezési modellek Borsod Abaúj Zemplén megyében
Projektazonosító NCTA-2014-10770-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület
Levelezési cím 3630 Miskolc, Bors vezér utca 63-65.
Telefon 70/949-8421
Email sali.miskolc@gmail.com
Honlap http://www.dialogegyesulet.hu
Projektfelelős Sélley Andrea
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 50,652 €

Napjainkban az állampolgároknak nincs valódi esélyük ténylegesen is szerepet vállalni az őket érintő szerveződő döntéshozatali folyamatokba. E felismerésre építve a projekt szeretné elérni, hogy a helyi lakosok ténylegesen hatással lehessenek a lokális ügyek alakulására. A közösségi tervezés online és offline módszere által lehetőség nyílik a demokrácia néhány általános problémájának orvoslására. Mindazonáltal egy közösségi alapú eszköz nem működik valódi, demokratikus módon gondolkodó közösség nélkül. Ezen online eszköz alkalmazásához szükséges egy jól működő közösség megléte, mint egy erős háttér.
A projekt célja, hogy a közösségi tervezés online és offline eszközeinek segítségével növelje az állampolgári részvételt, mialatt szeretne kiépíteni egy valódi kommunikációs felületet az állampolgárok és a választott képviselők számára. Végeredményben pedig az általános közösségfejlesztési folyamatokba szeretné beépíteni az e-demokrácia módszerét.
A közösségi tervezés komplex módszertana által egy valódi kommunikációs csatorna kialakítását tervezik, az állampolgárok és a képviselők között, egyszersmind lehetőséget teremtve az állampolgárok innovatív ötleteinek ismertté tételére. Az izlandi “Citizens Foundation”-nal kötött együttműködés során a “Your Priorities”-eszköz alkalmazásával párhuzamosan, a közösségi tervezés offline módszereit is alkalmaznák.

 

Vissza a projektekhez