Támogatott projektek

Projekt címe Városi hálózatok élelmiszermentésre
Projektazonosító NCTA-2014-10849-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Levelezési cím 1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Telefon 1 261 3991
Email ujhelyi.katalin@elelmiszerbank.hu
Honlap http://www.elelmiszerbank.hu
Projektfelelős Ujhelyi Katalin
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 32,204 €

Az Élelmiszerbank 9 éve működik Magyarországon. Ez idő alatt rengeteg tudásuk és tapasztalatuk gyűlt össze az élelmiszerfelesleg felkutatása, átvétele és kiosztása kapcsán. Ezt a tudást és tapasztalatot szeretnék átadni a kiválasztott 5 vidéki nagyváros civil szervezetei számára, hogy ezekben a városokban beindulhasson a helyi élelmiszermentés.
A projektben részt vevő, rászorulókat segítő civil szervezeteket képzésekkel, mentorálással, folyamatszervezéssel, mintaanyagokkal képessé teszik az élelmiszerfelesleg felkutatására, átvételére és kiosztására. Az élelmiszer-felesleggel rendelkező vállalatok és a résztvevő civil szervezetek között kapcsolatokat hoznak létre, beindítják az élelmiszer-adományozást, és olyan működési struktúrát alakítanak ki, amiben ezek a kapcsolatok hosszú távon is fennmaradnak.
Ennek megfelelően célcsoportjuk a rászorulókat ellátó szervezetek (pl. hajléktalan-ellátók, családsegítők, melegkonyhák, gyerekotthonok) valamint az élelmiszerlánc helyi vállalatai (kisebb gyártó cégek, éttermek, menzák, áruházak, pékségek stb.).
A projekt fő tevékenységei: a kiválasztott városokban a szereplők azonosítása, meghívása; érintetti fórumok szervezése; a résztvevő jótékonysági szervezetek fejlesztése (képzések, képzési anyagok, dokumentumsablonok, munkafolyamatok, mentorálás); az élelmiszer-adományozási folyamat beindítása, tesztelése, tapasztalatcsere, véglegesítés; disszeminációs workshop más városok képviselőinek.

 

Vissza a projektekhez