Támogatott projektek

Projekt címe Börtönrádióval a reintegrációért
Projektazonosító NCTA-2014-10860-G
Témakör Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció)
Szervezet neve Adj Hangot – Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységét Támogató Egyesület
Levelezési cím 2040 Budaörs, Halom u. 15.
Telefon +36302034020
Email judithajdu222@gmail.com
Honlap http://www.adjhangot.org/
Projektfelelős Hajdu Judit
Projekt időszaka 2015. április 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 44,275 €

A börtönből szabadultaknak alig van esélyük az újrakezdésre. Az elmúlt hat évben 24%-kal nőtt a fogvatartottak száma (18300 fő), a bűnismétlés aránya 47%, ami tovább romolhat a támogató rendszerek gyengesége, az oktatási, mentálhigiénés és reintegrációs programok szűkössége és a negatív társadalmi megítélés miatt. A hazai büntetés végrehajtás középpontjában a reintegráció helyett a szankcionálás áll. A reintegráció a társadalom egészének érdeke – köztük a raboké.
A projekt célja a váci büntetés végrehajtási intézetben - a 2014-ben lebonyolított pilot alapján - modellértékű börtönrádió program elindítása még két helyszínen. Szakmai anyagok elkészítése, amelyek lehetővé teszik országos hálózat kiépítését, így a reintegráció elősegítését, a bűnismétlés csökkentését az egész országban.
Helyi és országos média-megjelenések révén a társadalom attitűdjének formálása a börtönnépesség és a szabadulók irányában.
A börtönrádió segíti a börtönön belül a konfliktuskezelést, információkat, a rádiósoknak fontos skilleket, tudásokat nyújt, javítja a kapcsolattartást a kintiekkel, a civil segítők tevékenységét közelebb hozza a börtönpopulációhoz. Változtat a börtönszemélyzet és a kinti társadalom attitűdjein.
A képzőképzés után még két fegyintézet csatlakozik a programhoz. 10 civilszervezet stratégiai együttműködése alakul ki.

 

Vissza a projektekhez