Támogatott projektek

Projekt címe Kapcsold le a kék fényt! - Kampány a szexmunkásokat érő erőszak és diszkrimináció ellen
Projektazonosító NCTA-2014-10896-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete
Levelezési cím 1114 Budapest, Bocskai út 17.
Telefon 06-20-334-52-10; 06-1-209-52-25
Email info@szexmunka.hu
Honlap http://www.szexmunka.hu
Projektfelelős Földi Ágnes
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 14,828 €

A szexmunkásokat egyre nagyobb mértékben éri erőszak, bűncselekmények és diszkrimináció.Ennek okai a fokozódó és többszörös kirekesztésük (női, roma, lmbt, egyedülálló anya státusz) és kizsákmányolásuk büntetlensége, miközben a rendészeti szervek védelmük helyett kriminalizációjukra koncentrálnak. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szexmunkásokat, egy fokozottan hátrányos helyzetű női csoportot érő erőszak, bűncselekmények és diszkrimináció mértékére és mobilizálja a közvéleményt és érintetteket ezen jelenségek visszaszorítására.
A projektbe szexmunkás aktivistákat vontak be. Elkészítettek egy erőszaktérképet (http://szexmunka.hu/eroszakterkep/). A folyamat része volt egy tanulmány elkészítése (http://szexmunka.hu/wp-content/uploads/2015/12/szexe_kapcsold_le_a_kek_f...).
Szerveztek egy videókkal kísért kampányt (http://szexmunka.hu/category/video/). 2015. december 17-én megünnepelték a szexmunkások ellen elkövetett erőszak világnapot. A projekt során együttműködés alakítottak ki a rendőrséggel és civil szervezetekkel, valamint folyamatos nyújtottak jogsegélyszolgálatot szexmunkásoknak.
A projekt során egy közösségi erőforrásokkal fenntartható adatbázis jött létre, mely valós képet mutat a szexmunkásokat érő erőszakos esetek számáról és jellemzőiről. A célcsoport részt vett az adatgyűjtésben, a szexmunkás közösség informálásában és számukra peer tanácsadás nyújtásában. A SZEXE együttműködést alakított ki rendőri szervekkel és civil szervezetekkel, melynek során a célcsoport biztonságát növelő lépéseket kezdtek el közösen tervezni.

 

Vissza a projektekhez