Támogatott projektek

Projekt címe "Az én országom..."
Projektazonosító NCTA-2015-10915-D
Témakör Ifjúsági és gyermek ügyek
Szervezet neve Küklopsz Művészeti és Filmes Egyesület
Levelezési cím 1077 Budapest, Jósika utca 29. 2/18.
Telefon 06208078360
Email muhely@kuklopsz.com
Honlap http://www.kuklopsz.com
Projektfelelős Horkai Tamás
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 1,731 €

A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az ifjúság közéleti szerepének fontosságára, különösen az önszerveződés és a helyi érdekképviselet terén. Drámajátékos foglalkozásokat és felolvasó-színházi eseményeket hoztak létre és valósítottak meg, amely az önszerveződést, az érdekképviselet és a társadalmi részvétel fontosságát igyekszik bemutatni jelentős, hazánkban lezajlott történelmi eseményeken keresztül. További cél volt, hogy a helyi közösségek, civil szervezetek és állampolgárok aktívan részt vegyenek a döntésekben, illetve hogy felhívják a figyelmet a társadalmi problémákra. A projekttel meg akarták mutatni, hogy a szervezetnek nem kell jelen lennie ahhoz, hogy a fiatalok olyan témákról beszéljenek, ami érdekes, és amiről érdemes, azaz közvetve hozzájárultak a fiatalok érdek-képviseleti képességének fejlődéséhez.

A projektben résztvevő fiatalok felolvasó-színházi és vitaesteken vettek részt. A fiatalokat a programok során két csoportra osztották, és a csoportok különböző nézeteit ütköztették. A feladatok során érvényesíteniük kellett az adott csoport érdekeit és különböző módon kellett kifejezniük magukat egy adott szituációban. Ezáltal lehetőségük nyílt arra, hogy véleményt nyilvánítsanak az esteken elhangzó témákkal kapcsolatban, hozzászólásaikkal alakítsák a beszélgetés menetét. A projekt megvalósítói készítettek egy rövid bemutató filmet is, amelyet népszerűsítettek az egyetemisták körében. A projekt során egy kérdőíves felmérés is készült, a projekt és a programok hatékonyságáról és hatásosságáról.

A drámajátékos foglalkozások és a felolvasó-színházi projekt létrehozásával, sikeresen bemutatták és felhívták a figyelmet az önszerveződés, az érdekképviselet és a társadalmi részvétel fontosságára. A programok felkeltették a fiatalok érdeklődését, az események után kritikákat és véleményeket formáltak az adott témáról. A programokon a résztvevők három téma közül választhattak: 1848-as forradalom és szabadságharc; 1956-os forradalom; 1989: rendszerváltás Magyarországon.

 

Vissza a projektekhez