Támogatott projektek

Projekt címe Utcaverseny 2015.
Projektazonosító NCTA-2015-10947-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület
Levelezési cím 9245 Mosonszolnok, Kossuth Lajos út 11.
Telefon 06203787092; 06203917491
Email kocsisangel@gmail.com
Honlap http://www.mihe.hu
Projektfelelős Horváthné Kocsis Angéla
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2015. december 31.
Támogatás összege 14,682 €

Az 1800 fős Mosonszolnokon a helyi lakosság sajnos gyakorlatilag nem tekinthető közösségnek, a fiatalok szabadidejük nagyobb részét internetezéssel töltik, ezzel érdeklődésük beszűkül, és a község sem biztosít számukra szórakozási lehetőséget. Az utóbbi 10-15 évben új családok költöztek a településre, új utcák nyíltak, viszont a családokat nagyon nehéz megszólítani.
Az egyesület a projekt során a mosonszolnoki közösséget kívánta meg tudatosan felépíteni egy konkrét rendezvénnyel, amely az Utcaverseny címet viseli. A rendezvényt három helyi civil szervezet bevonásával bonyolították le. A projekt során moldvai táncház, tojásszépségverseny valamint locsolóvers-mondó verseny került megrendezésre (az eseményekről készült videók megtekinthetők: https://www.youtube.com/watch?v=P59H9p8fq7w&feature=share valamint https://www.youtube.com/watch?v=menalUZQwo0).
Szerveztek egy honismereti túrát, ahol sok érdekességet tudtak meg a helyiek a falu múltjáról. A programba bekapcsolódott 25 fő önkéntes is. A tevékenységről videó elérhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=i2UJQrcjxPc
Az egészséges életmód, a mozgás jegyében rendeztek sportnapot, ahol környezetbarát járműveket is felvonultattak. A közösségépítéshez továbbiakban búcsút és utcabált is rendeztek, valamint együtt ünnepeltek augusztus 20-án, tartottak őszi szüretet, lekvárkóstolót, valamint elkészítették a falu 4x8 m-es textilből készült horgolt térképét.
A projekt során megvalósított rendezvényeken sokan vettek részt, többen felajánlották önkéntesként segítségüket. A falu lakossága összefogott, voltak, akik névtelen felajánlásokat juttattak el az egyesületnek. Emellett adományszerző tevékenységükkel fejlesztették forrásteremtési stratégiájukat. A megszervezett programokkal újra előkerültek a faluban rejlő értékek (szokások, játékok, régi tárgyak stb).
A projekt eseményeit összefoglaló videó anyag elérhető az alábbi linken: www.youtube.com/watch?v=9WNP2Bhnabc

 

Vissza a projektekhez