Támogatott projektek

Projekt címe Az emberi jogi (toleráns, demokratikus) érvelésmód megújítása és vonzóbbá tétele a fiatalok számára, a humor, irónia és tények eszközeivel
Projektazonosító NCTA-2015-10990-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Tett és Védelem Alapítvány
Levelezési cím 1052 Budapest, Semmelweis utca 19.
Telefon +36 1 267 5754
Email kalman.szalai@tev.hu
Honlap http://www.tev.hu
Projektfelelős Szalai Kálmán
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 48,633 €

A projekt során az Alapítvány az erőszak- és kirekesztés-mentes közbeszéd megerősítésének és vonzóvá tételének lehetőségeit vizsgálta, valamint a szélsőséges beszéd elleni érvelési stratégiákat azonosították, és tesztelték online felületeken. A projekt hátterében nem az a gondolat állt, hogy a kommunikáció és érvelés révén megoldható lenne minden társadalmi probléma, hanem hogy a közbeszéd kommunikációs folyamatai segíthetik, és hátráltathatják is ezek megoldását.

A projekt keretében több mint 30 fókuszcsoportos beszélgetés folyt különböző érintett csoportok tagjaival, így civilszervezetek munkatársai, kutatók, újságírók, kreatív szakemberek, konzervatív gondolkodók véleményét ismerték meg. A konzultációk során szerzett tapasztalatok alapján érvelői profilokat, valamint ellenérvelési stratégiákat és eszközöket dolgoztak ki. A projekt keretében 54 tesztelést hajtottak végre online kommentarénákban. A kutatás egyedülállóságát éppen ez a valós idejű tesztelés adta.

A tesztelés lezárulta és a tapasztalatok értékelése után kétnyelvű tanulmány készült az eredményekből, amelyet policy workshopok és intenzív médiakampány kísért.

 

Vissza a projektekhez