Támogatott projektek

Projekt címe EMESE Munka - Esély - ÉletmiNŐség
Projektazonosító NCTA-2015-10993-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve "Kristály-völgy" Terület és Vidékfejlesztési Egyesület
Levelezési cím 8400 Ajka, Sport u. 17.
Telefon 88-211-928
Email varga.andrea@okoverzum.hu
Honlap http://www.civilkurazsi.com
Projektfelelős Varga Andrea
Projekt időszaka 2015. március 2. - 2016. április 30.
Támogatás összege 49,916 €

NCTA-2015-10993-B
"Kristály-völgy" Terület és Vidékfejlesztési Egyesület

EMESE Munka - Esély – ÉletmiNŐség

A Kristály-völgy Egyesület elsősorban a nők helyzetének javítása, kiszolgáltatottságuk csökkentése érdekében dolgozta ki projektjét a célcsoport tagjaival közösen. Az érintett területen a nők gyakran mélyszegénységben élnek gyermekeikkel együtt, vagy valamilyen allergiás betegség miatt sokkal többe kerül számukra az élet.

A projekt segítségével sikerült az öngondoskodás megteremtése terén eredményeket elérni, az érdekérvényesítési eszköztáruk bővült a korábbihoz képest, megtapasztalták a közösség erejét. A projekt keretében szervezett tanfolyamok segítségével a helyi nők olyan ismeretekre tettek szert, amit életminőségük javítása érdekében tudnak hasznosítani. Megtanultak vegyszermentesen termelni, aszalni, befőzni, varrni, és terméket értékesíteni. 10 résztvevő szerzett őstermelői igazolványt, melynek segítségével kiegészítő jövedelemre tud szert tenni, ehhez az egyesület segítségével teremtettek értékesítési lehetőséget.

A fenntartás érdekében az egyesület megállapodásokat kötött olyan szervezetekkel, mint például Ajka Város Önkormányzata, Csalán Egyesület, Molnár Gábor Műhely Alapítvány, Családsegítő Központ, családok átmeneti otthonát működtető alapítvány. Minden Ajka város által beadott pályázatba, amelyben volt közösségi kezdeményezésre lehetőség (Szociális városrehabilitáció, Zöld város, CLLD) megjelent az EMESE városi szintű kiterjesztése. A projekt tapasztalatainak átadására már több alkalommal is lehetőség nyílt, szakmai anyagok készítésére is felkérték az egyesületet. Ezek alapján biztosra vehető a projekt sikeressége és jövőbeli hasznosítása, fenntartása és jó gyakorlatként való elterjesztése.
Ajkán a város lakossága széles körben értesült a projektről, a szervezet közösségi oldalán igyekszik elsősorban a már eredménynek számító és látványos terményeket népszerűsíteni, hogy megalapozhassák a termékek iránti keresletet.
A projekt során egyre inkább megismerik a részvevők napi problémáit, gondjait, segítenek a munkahelykeresésben.

 

Vissza a projektekhez