Támogatott projektek

Projekt címe Anyaközpont a József Attila lakótelepen
Projektazonosító NCTA-2015-11013-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért (TAVAM)
Levelezési cím 1082 Budapest, Baross u. 98. 3/9
Telefon 36 30 98 66 994
Email tavam@tavam.hu
Honlap http://tavam.hu/
Projektfelelős Novák Julianna
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 12,888 €

A szülés miatti visszavonulás hirtelen nagy életmódbeli változást hoz a nők életében, a régi ritmus és kapcsolatrendszer átalakul. A szüleik távol laknak vagy még dolgoznak, így ők nem tudnak támogatást nyújtani. A lakótelepeken az elszigeteltség érzése erős, a magány és monotónia depresszióhoz vezethet. Vannak kisgyerekes anyáknak szóló programok, amik változatosabbá teszik az életüket, de mindennapjaikat nem könnyítik meg.
A szervezet Célja, hogy az Anyaközpont szervező csoport mostani erős aktivitását kihasználva egy éven belül megteremtsen egy biztos bázist – személyi és tárgyi feltételekkel együtt, ahol az anyák a mindennapokban egymást támogatják. Embereket gyűjtsenek magunk köré, akik a projekt továbbvitelét hosszabb távon is szívügyüknek tekintik. Nyilvánosságot teremteni magunknak, hogy mindenki eljuthasson hozzájuk, akinek szüksége van rájuk és akire nekik szükségük van. Létrehozni egy jól szervezett, a helyi közösség igényein alapuló működési koncepciót.
Mindehhez fontos közösségük bővítése, erősítése, kapcsolataik kiépítése környezetünkkel, tapasztalatcserék szervezése, próba-anyaközpont működtetése egy befogadó intézményben.
Elsősorban a kisgyerek(ek)et nevelő anyákat várják Anyaközpontjukba, de számítanak a teljes család - az apák, az idősebb testvérek, a nagyszülők - részvételére is.
A hazai és a külföldi anyaközpontok hálózatában más hasonló kezdeményezések alakulását is segítheti.

 

Vissza a projektekhez