Támogatott projektek

Projekt címe Egyedülálló anyák hangja
Projektazonosító NCTA-2015-11016-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület
Levelezési cím 3525 Miskolc, Holdam udvar Széchenyi u. 19. fsz/7.
Telefon +36205252522; +36303603655; +36204526723
Email raczlin@gmail.com
Honlap http://www.holdam.hu
Projektfelelős Rácz Linda
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. május 1.
Támogatás összege 49,730 €

NCTA-2015-11016-B
Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület

Egyedülálló anyák hangja

Magyarországon minden ötödik család egyszülős, számuk folyamatosan növekszik, 86%-ukban az anya a családfő, mégis ez a társadalmi csoport és problémái mintha láthatatlanok lennének. A Holdam Egyesület Egyedülálló anyák hangja projektjének három fő célja volt: az egyedülálló anyák támogatása, a társadalmi környezet szemléletének formálása, valamint a társadalomban a célcsoport önérdekérvényesítő lobbitevékenységének elindítása.
A projekt önsegítő és „Erő a változáshoz” csoportjainak köszönhetőn javult a célcsoport életminősége, növekedett kapcsolathálója, bővültek ismeretei. A krízisben lévő egyedülálló anyák egyénre szabott mentálhigiénés támogatást kaptak.
Az egyesület szemléletformáló akciókon keresztül erősítette az emberekben a célcsoport iránti szolidaritást és a komplex társadalmi felelősségvállalást. A kampányfilmmel, flashmobbal, performansszal, fórumszínházi előadással, fotókiállítással, rádióműsorral, és a magazinnal a célcsoport a saját hangján szólalt meg, kihangosította szükségleteit, kereste a kapcsolatot a társadalommal. Beindult az érdekérvényesítő lobbi tevékenysége, társadalmi csoportként jelent meg és lépett fel. A projekt forgatókönyve és lejegyzett tanulságai más civil szervezetek számára is tanulságul szolgálnak.
Az egyedülálló anyák, az egyszülős családok, mint társadalmi csoport fontos témává vált országos szinten. Sikerült ráirányítani a figyelmet a célcsoportra és arra, hogy ez egy nagy létszámú kisebbség, akikre ez idáig nem igazán figyelt oda senki. A Magyarországon még ritka, de általuk létrehozott támogató önsegítő csoport odafigyelésének köszönhetően láthatóvá váltak, bátran vállalják és hallatják hangjukat, és mernek segítséget kérni. A Női Érdekkel közös érdekérvényesítés és média megjelenések, akciók valamint a kampányfilm révén a segítői attitűdöt, empátiát állítottuk középpontba, hogy előhívjuk az emberekben a toleranciát és a szolidaritást.

Honlap címe: 
http://www.holdam.hu/egyedulallo-anyak/

 

Vissza a projektekhez