Támogatott projektek

Projekt címe Létkérdések
Projektazonosító NCTA-2015-11018-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Magyarországi Dúlák Egyesülete
Levelezési cím 1145 Budapest, Bosnyák u. 1/A
Telefon -
Email info@module.hu
Honlap http://module.hu/
Projektfelelős Várnainé Dzsupin Krisztina
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 16,498 €

A Létkérdések elnevezésű projektben a Magyarországi Dúlák Egyesülete (MODULE) a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő roma és nem roma nők, az őket segítő szakemberek számára tartott dúlaképzést négy csoportban 40 fő részvételével 2015. július és október között. A 14 hónapos projekt résztvevői 11 megye 31 településéről érkeztek: 28%-uk roma, 60%-uk HHH-s településen él, és 40%-uk még nem rendelkezett saját szülési tapasztalattal.

A képzések után a résztvevők akciótervet dolgoztak ki annak érdekében, hogy a megszerzett ismereteket, tapasztalatokat, a betegjogokat, a WHO ajánlásokat, a nőközpontú szemléletet és a szülés/születés holisztikus modelljét népszerűsítsék a lakóhelyükön és annak környékén.
A kiegészítő támogatásból ezek megvalósításához a Mikroszülés című film vetítésével egybekötött vidéki programok is segítséget nyújtottak. A projekt végéig 16 vetítésre került sor, 5 alkalommal szakmai közönség előtt, így többször is lehetőség adódott civil kezdeményezésű párbeszédre a szakemberek és az érdekeltek között. A résztvevők a projekt során közel 500 főnyi érdeklődőnek adták tovább a megszerzett vagy elmélyített, kibővített ismereteiket. A Mikroszülés című filmet közel 300-an látták. A projekt végén zárótalálkozón összegezték a tapasztalataikat, a 4 csoport résztvevői itt találkoztak egymással és számoltak be a projekt során elért eredményeikről.

Facebook oldaluk:
https://www.facebook.com/Module-Magyarorsz%C3%A1gi-D%C3%BAl%C3%A1k-Egyes...

 

Vissza a projektekhez