Támogatott projektek

Projekt címe Kis Kosarak születnek!
Projektazonosító NCTA-2015-11059-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány
Levelezési cím 3530 Miskolc, Avasalja u. 13.
Telefon +36303745465
Email emff.alapitvany@upcmail.hu
Honlap http://www.emff.hu
Projektfelelős Lenkey Ibolya
Projekt időszaka 2015. március 1. - 2016. április 30.
Támogatás összege 49,911 €

A kistelepüléseken is kézzelfogható igény van a Zöld Kosár kínálatára és termelői-fogyasztói közösségfejlesztésre. A Zöld Kosárnak már több mint 100 regisztrált tagja van és 20 termelője élő közösséget alkotva. Közösségüket szeretnék fenntartható méretre fejleszteni. A vidéki civil szervezetek nem foglalkoznak eleget a társadalmi vállalkozásokban rejlő lehetőségekkel pedig ez lehetne jövőjük záloga. Az ebben rejlő erőt fel kell mutatni.
A cél, hogy 6 borsodi kistelepülés hátrányos helyzetű lakossága számára is elérhető legyen a Zöld Kosár kínálata és kereslete. A Zöld Kosár közösség nagyobb, összetartóbb és társadalmilag felelősebb közösségé fejlődjön.
Borsodi példákon keresztül megmutassák, hogy a helyi civilek a társadalmi vállalkozások révén többet tehetnek a közösségért.
Módszertanukat átadják és 6 kistelepülésen Kis Kosár közösségek indulnak, amelyek a Zöld Kosár rendszerébe beágyazottan működnek majd.
A Zöld Kosár közösség közös programok révén nagyobb, összetartóbb, tudatosabb és társadalmilag felelősebb közösségé válik.
A civilek által indított társadalmi vállalkozási formákat megismeri a megye lakossága.

 

Vissza a projektekhez