Támogatott projektek

Projekt címe T21 kihívás - Játék előítéletek nélkül
Projektazonosító NCTA-2015-11101-X
Témakör Akciópályázatok
Szervezet neve Down Egyesület
Levelezési cím 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17.
Telefon 06-42/444-321
Email kisarik@t-online.hu
Honlap http://www.downegyesulet.hu
Projektfelelős Kisari Károly
Projekt időszaka 2015. február 1. - 2015. július 1.
Támogatás összege 4,997 €

A Down-szindrómások elutasítottsága és a velük kapcsolatos ismeretek és tapasztalatok hiánya ördögi kört alkot. A Down Egyesület ezért egy olyan játékot hozott létre, amely sajátélményeken keresztül modellez a többségi társadalom tagjai számára néhány nehézséget, amelyekkel a Down-szindrómások a hétköznapokban találkoznak és megmutatja, hogy ezek a nehézségek együttműködéssel áthidalhatóak.
Az akcióban 11 civil szervezet vett részt, közreműködésükkel 1270 játékost és 100 önkéntest vontak be a játékba. A visszajelzések alapján a játék elérte célját: a résztvevők nyitottabbá váltak a Down-szindrómásokkal kapcsolatban, akik képviselőivel sok helyszínen személyesen is találkozhattak. A 44 médiamegjelenés lehetővé tette, hogy a Down-szindrómások láthatóságát a résztvevők körén kívül is növeljük.
A játék alapos előkészítése és motivált megvalósítása a közreműködő szervezetek és a Down Egyesület hosszú távú együttműködéséhez adott ígéretes alapot. Több szervezet számára ez volt az első jelentős, vagy egy hosszabb passzivitás után megújulást hozó, sikeres akció.

 

Vissza a projektekhez