Támogatott projektek

Projekt címe Méltó és megfizethető lakhatást mindenkinek
Projektazonosító NCTA-2015-11806-X
Témakör Akciópályázatok
Szervezet neve Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány
Telefon +36 1 3541084
Email luca.koltai@habitat.hu
Honlap http://www.habitat.hu
Projektfelelős Koltai Luca
Projekt időszaka 2015. szeptember 1. - 2016. február 28.
Támogatás összege 9,038 €

2015 március elsejétől országszerte megszűnt két központi lakhatási költségeket enyhítő támogatási forma: a normatív lakásfenntartási támogatás (LFT) és az adósságrendezési szolgáltatás. Ennek következtében körülbelül félmillió háztartás vesztíhette el korábbi lakhatási támogatását. Ezen változások hatására a Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány (HFH) érdekképviseleti kampányt indított azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a lakhatás megfizethetőség problémájára és annak lehetséges megoldásaira.
Az ENSZ Lakhatási Világnapja alkalmából egy ház installációt állított ki a szervezet Budapest egy forgalmas terén. Ennek részeként: képeslap- küldő akciót indított, valamint audiovizuális-kiállítást rendezett lakhatási szegénységben élő családokról. Az akció során körülbelül 300 embert vontak be.
Ezt követően a szervezet egy online játékot indított Lakj okosan címmel, hogy minél szélesebb körben bemutassa a különböző lakhatási helyzeteket (a játék karakterein keresztül), és felhívja arra a figyelmet, hogy az állami és önkormányzati lakhatási támogatások nagyrészt nem az arra rászorulóknak segítenek. Erről több sajtócikk is megjelent, illetve több mint 40 ezren kattintottak a játék oldalára, és 2500-an végig is játszották azt.
Összesen öt lobbi találkozót sikerült leszervezni. Konkrét szabályozási változást nem sikerült elérni a kampánnyal. A Habitat folytatja a sajtóbeli nyomásgyakorlást és a lobbizást.

 

Vissza a projektekhez