Támogatott projektek

Projekt címe Médiapedagógia és demokratikus értékek
Projektazonosító NCTA-2013-2014-D
Témakör Ifjúsági és gyermek ügyek
Szervezet neve Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület
Levelezési cím 1122 Budapest Goldmark Károly utca 28/b
Telefon +36209613953
Email nagy.krisztina@televele.hu
Honlap http://www.televele.hu
Projektfelelős dr. Nagy Krisztina
Projekt időszaka 2013. augusztus 15. - 2014. június 15.
Támogatás összege 8,873 €

A Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület egy olyan médiapedagógiai oktatási programot (MOPED – médiaértés-demokratikus értékekre nevelés) népszerűsített projektje során, mely az 5-12 éves gyermekek szemléletformálását célozta meg, kiemelt figyelmet fordítva a szülők és a pedagógusok attitűdformálására és együttműködésére. A program arra a korosztályra fókuszált, amely a médiaoktatás intézményes kereteiből eddig még kimaradt, hiszen a médiából áramló információk megfelelő értelmezésének szükségessége már ebben a korban is indokolt. Gyermekfoglalkozásokra – három város egyes óvodái és általános iskolái bevonásával –, pedagógusképzésekre, a médiapedagógia és a demokráciára történő nevelés népszerűsítésére – hét városban megvalósított road show során – , valamint egy médiapedagógiai hálózat kialakítására került sor.
A projekt megvalósítása a szervezetet számos új módszertani kihívás elé állította, mely kihívásoknak sikeresen eleget is tett, s melyekből már a megvalósítás során is sokat profitált.
A pedagógusképzés rendkívüli sokszínűségét a sokféle módszertani elem alkalmazása révén sikerült biztosítani, mely képzés-sorozatnak köszönhetően a pedagógusok tárgyi tudásának bővítése mellett a képzés talán legnagyobb kihívást jelentő eleme, az érdemi személetformálás is megvalósult.
A szervezet kellő hangsúlyt fektetett a projekt sikerességének alátámasztására is; a projektzáró tréningen egy külső tréner segítségével, sokszínű módszertani technikák és gyakorlatok alkalmazása révén összegzésre kerültek a tapasztalatok, értékelésre kerültek az elért eredmények.
A projekt megvalósításának eredményeképp létrejött honlapra feltöltésre kerültek a projekt anyagai, tanulmányai, fordításai. E honlap olyan kommunikációs térként is funkcionál, amely lehetőséget ad az élő kommunikációra, hozzájárulva ezzel a médiaoktatás közös erővel történő fejlesztéséhez.

 

Vissza a projektekhez