Támogatott projektek

Projekt címe Helyben a jövőnk!
Projektazonosító NCTA-2013-2424-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve Helyben a Jövőnk Egyesület
Levelezési cím 4400 Nyíregyháza, Egyház u. 7. III/20.
Telefon +36-30-2396-896
Email palicz.ildiko@gmail.com
Honlap http://www.nyiregyhazikosar.hu
Projektfelelős Palicz Ildikó
Projekt időszaka 2013. augusztus 1. - 2014. augusztus 30.
Támogatás összege 8,545 €

Közösségi élelmiszerbeszerzési rendszert fejleszt Nyíregyházán, Kosár néven a Pro Lingua Egyesület. A Kosár új kereskedelmi csatornát jelent a termelőknek, közvetlenül kötve össze őket a vásárlókkal. Jelen projektben bérelt ingatlan biztosításával, a technikai feltételek, a marketing és PR megerősítésével fejlesztik a programot.
Az egyesület, a projekt egy éves időtartama alatt látványos eredményeket ért el. Nem csak a helyi termelők termékeinek népszerűsítése terén, hanem átfogó szinten is komoly előrelépés tapasztalható, még pedig az egészséges életmód irányába. A projekt során végzett tevékenységeket számba véve egyértelmű, hogy az egyesület helyben és a helyiekért dolgozik, a hasznos munka, amit a „közért” végeznek példaértékű. Kiemelten sikeres projektről beszélhetünk, a Nyíregyházi Kosár rendszeréhez mára több, mint 1000 család kapcsolódik valamilyen szinten. A szervezet saját bérleményt tart fenn.
A projekt nagy médianyilvánosságot kapott, az eseményekről beszámolt többek között a Kölcsey Tv, Nyíregyházi Tv, Retro rádió, Nyírséghír, aktívan jelen voltak a Facebook-on is. A projektre felfigyelt többek között a Greenpeace is, terveznek a jövőben közös munkát velük is.
Önkéntes programjuk folyamatos fejlesztésén dolgoznak, ebben is szeretnének minta értékűt alkotni, így más szerveződéseknek is képese lennének irányt mutatni.
A projektjük zárása után is továbbfejlesztik bevásárló-közösségük működését. Megannyi összefüggés, tudás, emberi kapcsolódás és tapasztalat lett ezen projekt eredménye, az Egyesület nem hagyja mindezt elveszni. Egy védjegy kialakításán is dolgoznak, mely jelölné azon termelőket, akik a Kosár Közösség (vevők) fogyasztói igényei szerint termelnek. Remélve ezzel azt is, hogy a minta más termelőket is elgondolkodtat arról, hogy lám, lehet másképp is gondolkodni, cselekedni.

 

Vissza a projektekhez