Támogatott projektek

Projekt címe Közös összefogással Diósgyőrért!
Projektazonosító NCTA-2013-2842-E
Témakör Környezetvédelem és fenntartható fejlődés
Szervezet neve Zöld Kapcsolat Egyesület
Levelezési cím 3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
Telefon 06-30/899-50-04
Email info@zoldkapcsolat.hu
Honlap http://www.zoldkapcsolat.hu
Projektfelelős Spisák Edina
Projekt időszaka 2013. szeptember 1. - 2014. szeptember 30.
Támogatás összege 7,744 €

A projekt Miskolc diósgyőri városrészeinek gettósodását kívánta ellensúlyozni közösségi programokkal és a közösségért végzett munka népszerűsítésével és ösztönzésével elsősorban a diósgyőri Árpád és Kuruc utca körülbelül 9000 lakosa körében.

A komplex tevékenységek részeként hat „családzöldítő” és kiadáscsökkentő tanácsadási alkalommal és két állásbörzével figyelmet fordítottak az életkörülmények segítésére, valamint a helyi polgárőr egyesülettel közösen végzett közbiztonsági szemléletformálásra – utóbbi keretében közösségi fórumot tartottak, közösségi járőrözést szerveztek, és a legfontosabb tudnivalókat összefoglaló, 1500 példányban kiadott kiadványt juttattak el a célterület háztartásai számára. A „közösségi terekért” alprogram égisze alatt négy parkgondozási akciónapot szerveztek, a közösségfejlesztő lokálpatriotizmus jegyében pedig hat túrából álló sorozatot a környék értékeinek megismertetésére (három túra leírásával túravezető füzetet is készítve). Az egészséges életmódra való ösztönzés szempontjából fontos szerepet kapott négy „Mozdulj, Diósgyőr!” címmel meghirdetett családi sportnap, valamint két KRESZ oktatással összekötött kerékpáros sportnap. Végül, külön figyelmet szenteltek a kulturált kutyatartással kapcsolatos szemléletformálásnak is: két „Kutyajónap” fesztivált szerveztek, és 500 példányban megjelentetett ismeretterjesztő leporellót terjesztettek a terület kutyatartói körében.

A szabadidős és közösségfejlesztő programokkal értelmes cselekvési, egyben kitörési lehetőségeket biztosított, amelyeknek köszönhetően a célcsoport közösségei jobban összekovácsolódtak, és elkezdtek odafigyelni egymásra és környezetükre egyaránt.

 

Vissza a projektekhez