Támogatott projektek

Projekt címe Kulcskérdés: a KEDV-ENERGIA, avagy ELŐRE MENTÜNK
Projektazonosító NCTA-2013-2934-C
Témakör Közösség és szervezetfejlesztés
Szervezet neve "FOGADÓ" Észak-Abaúji Közösségfejlesztők Köre Egyesület
Levelezési cím 3895 GÖNC, 3895 GÖNC, PETŐFI U. 31
Telefon 70/9383852
Email boros.laszlo54@citromail.hu
Honlap http://www.feszakkor.hu
Projektfelelős Boros László
Projekt időszaka 2013. augusztus 1. - 2014. augusztus 31.
Támogatás összege 9,367 €

A FÉSZAK-KÖR projekt célja a regionális tervezésben való közösségi részvétel fejlesztése. Ennek érdekében az Észak-abaúji fejlesztők olyan közösségi akciókat generálnak, melyek a helyi igényekből indulnak ki, és a mindennapi élethez kapcsolódnak. A résztvevők családok és baráti körök, az Észak-abaúji települések véleményformálói, stratégiai szereplői - pedagógusok, lelkészek, településvezetők, családsegítők.
Amennyiben valaki ellátogat a FÉSZAK szervezethez, úgy ott nagyon lelkes, a településéért aktívan tenni akaró civilekkel találkozhat. A helyszíni tapasztalatok megerősítik abban érdeklődőt, hogy mennyit is jelenthet egy ilyen tevékeny társaság egy (sajnos hátrányos helyzetű) település életében. A szervezet tagjai fiatalos energiával szervezték meg, illetve bonyolították le, az elsősorban fiatalokat megcélzó tevékenységeiket. A Gönc környéki fiatalok részt vettek több, tanulságos kiránduláson, eljutottak például Komáromba, és Rozsályba is, hasonló utazásokra sokaknak más módon nem is lett volna lehetősége.
A projekt amellett, hogy a fiataloknak maradandó élményeket okozott, nem kevés, járulékos „zöldséggel” is járt, ugyanis a kezdeményezés részeként a csapat különféle életképes, energiatakarékos innovációkat is megvalósított a térségben. Telkibányán légkollektoros aszaló és esővízgyűjtő rendszer, Göncön légkollektoros aszaló, Hidasnémetiben komposzt toalett és légkollektoros aszaló, Tornyosnémetiben magaságyás és esővízgyűjtő rendszer, Pányokon légkollektoros aszaló és esővízgyűjtő rendszer került kialakításra.
Az elvégzett tevékenységeket folyamatosan videó formájában is dokumentálták, minek segítségével élményszerű kisfilmet is készítettek.

 

Vissza a projektekhez