Támogatott projektek

Projekt címe TABU VAGY KAMU - a fiatalkorúak sérelmére elkövetett nemi erkölcs elleni bűncselekmények és az emberkereskedelem kapcsolatának
Projektazonosító NCTA-2013-3162-D
Témakör Ifjúsági és gyermek ügyek
Szervezet neve Tutor Alapítvány a betegek és szegények megsegítéséért
Levelezési cím 3369 Tarnabod, 3369 Tarnabod, Kossuth tér 7.
Telefon 06306201131
Email lantossz@gmail.com
Honlap http://www.tutoralapitvany.hu/
Projektfelelős Lantos Szilárd
Projekt időszaka 2013. augusztus 1. - 2014. december 31.
Támogatás összege 9,629 €

A prostitúcióra kényszerített gyermek és fiatalkorú áldozat megítélését meg kell változtatni a gyermekvédelem és az áldozatvédelem rendszerében. Szeretnénk elérni, hogy a gyermekkorú áldozat tudjon az intézményi hálóról és a deklarált jogaikról. Magyarországon is legyen szokványos a gyermekektől, hogy önmaguktól igénybe vegyenek állami szolgáltatásokat. Amennyiben kiskorúként bűncselekmény áldozataivá lesznek vagy veszélyben érzik magukat több rendszeren keresztül is lehessen hatékonyan jelezni.
Közreadjuk a nemi erkölcs elleni erőszak és emberkereskedelem áldozatainak narratíváit, amit a kiskorú áldozatok és gyermekkorban áldozattá lettek körében gyűjtünk össze. Az anonim narratívákat több szempontból elemezzük kis csoportos, szakértő munka során. Kortárs oktató anyag alapjait és kutatási területekre ajánlásokat fogalmazunk meg és az ellátó, védelmi rendszer beavatkozási pontjait, a szolgáltatások és civil közreműködések megelőző és áldozatsegítő funkcióit fejlesztő ajánlásokat fogalmazunk meg.
A narratívákra épülő 1 hetes lakossági kommunikációs kampányt folytatunk, amelynek központi eseménye egy napos nyílt szakmai expo, a sajtó és a lakosság részére is nyitott. A gyermekvédelemmel, a nők védelmével kapcsolatos és emberkereskedelem ellen folytatott munkában érdekelt szervezetek és döntéshozók, kormányközi, nemzetközi szervek bemutatják a munkáikat, terveiket. Kapcsolatot építenek, ajánlásokat tesznek és megismerik a narratívákat, az arra alapozott ajánlásokat.

 

Vissza a projektekhez