Támogatott projektek

Projekt címe Összefogás a gyűlöletcselekmények ellen
Projektazonosító NCTA-2014-8172-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Ebony Afrikai Kulturális, Művészeti és Emberi Jogi Egyesület
Levelezési cím 1124 Budapest, Somrojai utca 7.
Telefon +36209462731
Email miriam.ekiudoko@gmail.com
Honlap http://www.ebony.mlap.hu
Projektfelelős Ekiudoko Miriam
Projekt időszaka 2014. szeptember 1. - 2016. február 29.
Támogatás összege 50,197 €

Az Ebony Afrikai Egyesület „Összefogás a gyűlöletcselekmények ellen” címmel valósította meg 19 hónapos projektjét. Ennek során a migráns és különböző kisebbségekkel, védett tulajdonsággal rendelkező csoportok tagjaival foglalkozó szervezetek széles körű összefogását és együttműködését kezdeményezte a gyűlölet-bűncselekmények visszaszorítása, az áldozatok segítése érdekében.
A projekt fő céljai a következőek voltak: informális koalíció létrehozása a témában érintett civil szervezetek bevonásával, ennek keretében párbeszéd elindítása, és szolidaritás megteremtése a különböző védett tulajdonsággal rendelkező csoportokat képviselő szervezetek és a nagyobb jogvédő szervezetek között, valamint hatékonyabb együttműködési mechanizmusok kialakítása a különböző érintett szektorok képviselői (civil szektor, hivatalos szervek, oktatási intézmények, segítők) között. Kerekasztal-beszélgetések szervezése, szakmai csomag összeállítása, képzők képzése tréning szervezése illetve a szélesebb nyilvánosság elérése.
A program során fontos cél volt még az ismeretátadás a gyűlöletcselekmények indítékáról, természetéről, a hazai jogi környezetről, az áldozatsegítésről, illetve az, hogy a csatlakozott szervezetek a projekt lezárulása után is közösen és eredményesebben tudjanak fellépni a gyűlöletcselekmények megelőzése, a szemléletformálás és a hatékonyabb áldozatsegítés, monitoring és az elkövetők felelősségre vonásának érdekében.
A kezdeményezéshez több mint 20 magyarországi civil szervezet és számos szakértő, kutató, egyetemi tanár csatlakozott.

 

Vissza a projektekhez