Támogatott projektek

Projekt címe Kezdeményezés a gyűlölet alapú incidensek rendészeti kezelésének, valamint megelőzésének fejlesztésére
Projektazonosító NCTA-2014-8179-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE)
Levelezési cím 1126 Budapest, Böszörményi u. 21.
Telefon +36-1-355-11-82; +36-70-395-9272
Email info@faerleo.com
Honlap http://www.faerleo.com
Projektfelelős Makula György
Projekt időszaka 2014. augusztus 1. - 2015. október 31.
Támogatás összege 60,108 €

A projekt elérte azon céljait, hogy tudatosan felkészítse a rendőrség gyakorló parancsnokait, és hasznosítható tudást biztosítson részükre a gyűlölet motiválta incidensek megfelelő kezeléséhez, illetve pozitív képet közvetítsen a romák társadalmi szerepvállalásáról, a roma rendőrök munkájáról.
A képzési tematika kidolgozása, a hazai és nemzetközi tapasztalatok összegyűjtése, a jogvédő szervezetek bevonása, a végrehajtott tréningek, a kampány és a régiós értekezletek egy tudatos, lépésről-lépésre haladó pozitív változást eredményeztek. Ez egyrészt egy rendészeti − szigorú értelemben vett − szakmai jellegű fejlődés, előrelépés, másrészt egy rendszerszintű attitűdváltás kezdete. A projektnek köszönhetően mind a rendőrség, mind a roma közösségek hatékonyabban képesek fellépni a gyűlölet incidensek ellen, valamint a roma reprezentánsok együttműködési és érdekérvényesítő képességei erősödtek a hatóságok irányába. A régiós kríziskezelő protokollok pontos iránymutatást adtak a lokális szinten együttműködő partnereknek egy készülő vagy már kialakult hate incidens hatékony kezeléséhez. A projekt elérte azokat a roma fiatalokat, akiket speciális toborzó rendezvényekkel, a honlappal, a társadalmi célú hirdetéseikkel és promóciós kiadványokkal céloztak meg.
A www.sokszinurendvedelem.hu minden olyan fontos információt tartalmaz, amely egy roma fiatal rendőrré válásához szükséges lehet (törvényi feltételek, felvételi csomag, rendőrségi ösztöndíjak roma fiataloknak).

 

Vissza a projektekhez