Támogatott projektek

Projekt címe Tudtad-e? - tömören a tájékozatlanság ellen
Projektazonosító NCTA-2014-8224-A
Témakör Demokrácia és emberi jogok
Szervezet neve Utópia Civil Egyesület
Levelezési cím 1147 Budapest, Kerékgyártó u. 19.
Telefon 06 30 708 89 81
Email balazs.major@utopiacivil.org; moni.paulik@utopiacivil.org
Honlap http://www.utopiacivil.org
Projektfelelős Major Balázs, Paulik Mónika
Projekt időszaka 2014. szeptember 1. - 2015. június 30.
Támogatás összege 44,241 €

Egy minden eddiginél átfogóbb civil kampány jött létre közel 40 emberi jogi civil szervezet együttműködéséből, melynek célja a közös összefogáson alapuló ismeretterjesztés és figyelemfelhívás volt. A kampány 20 egyszerű és közérthető „Tudtad-e?” mondat, és hozzájuk kapcsolódva egy-egy Merényi Dániel által készített karikatúra segítségével kívánt érthetőbbé, és a mindennapi tudás részévé tenni olyan aktuális társadalmi és emberi jogi témákat, mint a menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete vagy a szexuális kisebbségek ügye. A rövid, tömör információk mellé háttéranyagok társultak, melyek alaposabb tájékozódást tettek lehetővé, és bepillantást engedtek a témához kapcsolódó civil szervezetek munkájába.
2015. március 2-27. között, 20 munkanapon keresztül 20 Tudtad-e? cikk jelent meg a médiában, illetve 20 Tudtad-e? rádiós spot került bejátszásra a rádiókban országszerte.
A Tudtad-e? kampány anyagai köztéri kiállítás formájában is megjelentek a város több pontján (Deák tér, Millenáris Park, Dürer kert, Szentendrei Skanzen).
A Tudtad-e? kampány záró eseménye, a 2016. 04. 26-án megrendezett Nagy Civil Futás arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy az adó 1% felajánlásával bárki támogathatja a civil szervezetek munkáját és az általuk képviselt ügyeket.

A kampány elérhetőségei:
www.tudtade.blog.hu
www.facebook.com/civiltudtade

 

Vissza a projektekhez