Támogatott projektek

Projekt címe Tordasi Suttogó Program: négylábú segítőkkel új világ nyílik
Projektazonosító NCTA-2014-8389-F
Témakör Jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak
Szervezet neve Tordasi Közhasznú Állatasszisztált Terápiás és Oktatási Egyesület
Levelezési cím 2464 Gyúró, 044/2 hrsz.
Telefon +36-30-961-4645; +36-30-428-5147
Email wiktomvida@gmail.com
Honlap http://www.allatterapia.hu
Projektfelelős Csorba Viktória
Projekt időszaka 2014. november 3. - 2015. június 15.
Támogatás összege 12,013 €

Napjaink egyik kiemelkedő feladata a fogyatékkal élő gyermekek társadalmi integrációja. Ellátásuk gyógypedagógiai intézetekben történik, ahol különböző foglalkozásokkal segítik őket. Egyik ilyen alternatív foglalkozás a kutyával asszisztált terápia.
A Tordasi Suttogó Programban az Egyesület hat terápiás felvezetője tartott terápiás foglalkozásokat hat gyógypedagógiai intézményben, 125 gyereknek. A Program keretében vezették be az új módszertan alapján kidolgozott komplex, kutyás készségfejlesztő foglalkozásokat, melyek során speciális játékeszközöket integráltak a kutyás fejlesztő játékokba. A komplex módszer lényege, hogy az alkalmazott játékok megszólítsák a gyermekek valamennyi képességterületét, az egyéni szükségletüknek megfelelő szinteken.
A projekt az „Élménynappal” zárult a TordasZoo Állatfarmon, melyet a projektben résztvevő gyermekek, gyógypedagógusok és szülők számára került megrendezésre. A helyszínen a gyerekek idegen környezetben kipróbálhatták az új, komplex kutyás-terápiás játékokat, illetve a szülők és pedagógusok szakmai tapasztalatcseréjére nyílt lehetőség. Az Egyesület az Élménynapon tette elérhetővé a komplex játékok gyűjteményét, a Tordasi Suttogó Program Játéktárát.

 

Vissza a projektekhez